danes so me klicali iz dursa, ker sem oddala za društvo izjavo, da nismo izplačevali nobenih dohodkov, da moram vpisati tudi vso kilometrino in dnevnice za vse ki so jo prejeli, in niso zaposleni v društvu. pod šifro 7002. ali boste to vpisovali ali boste dali izjavo da niste izplačevali dohodkov, ki po 100.členu Zakona o dohodnini niso obdavčeni? in če boste vpisali in oddali na durs, ali boste to storili na obrazcih skupaj s pogodbenim delom in ostalimi izplačili ali na posebnem obrazcu, ki je prikazan v pravilniku. pa še to, vsem ki so to kilometrino in dnevnice prejeli, je potrebno poslati domov obvestilo, vpisovati v dohodninsko napoved pa tega ne smejo.
Upam da boste povedali svoje mnenje, LP Urša
društvo in dohodnina
Moderator: Mirko Zbačnik
Za nas, ki "lovimo" podatke po karticah (ker med letom nismo vodili posebnih evidenc, temveč le knjižili), je vsekakor izguba časa, če ti podatki ne bodo nikjer uporabljeni. Verjetno bomo v letu 2006 vodili še eno dodatno evidenco in porabili še več časa za vsako opravilo, pri poročanju pa se lahko zgodi usoda ODO-2, torej ukinitev. Meni bi bilo fino vedeti o načinu in vrstah poročanj in videti obrazce in navodila, preden sploh začnem karkoli delati. Delam na preteklih izkušnjah, ko pa je treba poročati, je pa panika.