Pozdravljeni!
Od 01.01.2006 je začela veljati med R Slovenijo in R Hrvaško konvencija o izogibanju dvojnega obdavčevanja, vendar pa nikakor ne morem proučiti kakšen je postopek priglasitve ene ali druge države, da se izognemo dvojnemu obdavčevanju.
Torej naše podjetje si želi iz R Hrvaške v katerem je 50% lastnik kapitala nakazati dobiček na svoj TRR v Slovenijo. Na DURS-u sem spraševal a nisem dobil nobenega odgovora - take mi plačujemo. Ne vem ali se mora ta strašni KIDO obrazec izpolniti pri nas in dobiti na DAVČNI UPRAVI potrdilo, ki ga hrvaško podjetje nese na svoj davčni urad in se potem lahko davek ki je bil plačan v R Hrvaški pri nas izvzame iz davčne bilance ali pa je postopek čist drugačen! Prosim za pomoč tiste, ki ste to stvar že imeli
Odprava dvojnega obdavčevanja - pomoč
Moderator: Mirko Zbačnik
No mi imamo pa obratno situacijo, zato sem KIDO 1 poslala v potrditev našemu podjetju na Hrvaško, ki ga je dolžan potrditi na svoji davčni upravi, ko mi bo tako potrjenega vrnil, ga moramo potem mi vložiti na našo davčno upravo v RS, šele potem, ko dobim potrditev še iz naše davčne uprave, lahko nakažem delež iz dobička in upoštevam zmanjšano stopnjo davčnega odtegljaja.
LP
LP