več vprašanj - pomoč prosim

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
franc 111
Nov član
Nov član

več vprašanj - pomoč prosim

Odgovor Napisal/-a franc 111 »

Zdravo, vsi, ki sodelujete na tem forumu... :D
Pred kratkim sem šele našla tole stran in je zelo, zelo zanimiva.....
Ker pa se tudi jaz komaj začenjam ukvarjati s papirji, imam veliko vprašanj.
Zaenkrat pa samo tole :
mož je samozaposlen in edini lastnik podjetja ( d.o.o. ) + jaz zaposlena. Ima osebni avto na leasing podjetja, podjetje plačuje gorivo, cestnino ABC, registracijo, zavarovanje in popravilo. Logično je, da avto poleg svojega posla ( obdelava strank na terenu ) občasno uporablja tudi v zasebne namene.
-Zanima me, ker si ne izplačuje potnih stroškov, niti dnevnic, ali moram pisati potni nalog ali je dovolj, da ima pooblastilo o uporabi avtomobila ?
- Če si ne izplačuješ potnih stroškov, je to za inšpektorja problem ? ( saj si ga ne želim, ampak za vsak slučaj )
-Če moram pisati potni nalog, kateri je to ( zelen ali bel ) in ali ga lahko pišem za teden dni ??
-Kako voditi evidenco porabljenih kilometrov in razliko km , ko ga uporablja za osebni namen ?
-Je boniteta za uporabo avtomobila obvezna ?
-Na terenu strankam svetuje in nadzira izvedbo del pri teh strankah po njegovih načrtih - je to službeno potovanje ali delo na terenu ? Kaj mora imeti - delovni ali potni nalog ?

Upam, da nisem tečna in da vas vse na forumu lahko še kaj vprašam
lep pozdrav

brigita
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ravno zaradi uporabe v zasebne namene je potrebno pisati naloge. Obrazec ni predpisan, važna je verodostojna vsebina. Število kilometrov (začetnih, prevoženih, končnih) iz avtomobila, pot, namen, mogoče omemba osebe.... Če si jih ne izplačujete (oziroma obračunate), je pa za davčno +. :spomezik:
Saj ni koometrin, so pa dnevnice in gorivo, ki tako upravičite porabo le tega.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
franc 111
Nov član
Nov član

več vprašanj - porebjem pomoč

Odgovor Napisal/-a franc 111 »

Se najlepše zahvaljujem za odgovor .
Zanima me še, ali mu moram pisati delovni nalog za teren ali je potni nalog dovolj ?

lep pozdrav, brigita
Odgovori