Davčni obračun - samostojni podjetnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pirat
Novinec
Novinec

Davčni obračun - samostojni podjetnik

Odgovor Napisal/-a pirat »

Lep pozdrav,

za samostojnega podjetnika, ki se je konec decembra upokojil pripravljam davčni obračun - sam davčni obračun, bilanca stanja in izkaz uspeha niso vprašljivi, zanima pa me, ali je nujno potrebno poleg teh izkazov oddati tudi vse ostale priloge, ki so seveda bolj ali manj prazne...
Ker imam navado stvari pripraviti v elektronski obliki, me res ne mika kaj posebej vse te obrazce pretvarjati v elektronsko obliko.... :roll:

Moti me tudi to, da je že na samem davčnem obračunu akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti označeno, da je to priloga 1. Priloga k čemu? Kaj pa je potem osnovni obrazec? :?: Morda stara 'napoved za odmero davka od dohodkov iz dejavnosti....' - kar sicer ni logično, saj si z novim davčnim obračunom sedaj akontacijo izračunomo sami....

Ker je podjetnik zaključil s 30.12 moram zadevo pripraviti že do konca januarja in ne morem čakati do konca marca. Kdo ve torej, ali moramo oddajati tudi prazne obrazce? :?:

lp in hvala....
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Kolkor jaz vem, je potrebno oddati vse obrazce, pa tud , če so prazn.
Čao
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Ni potrebno oddajati vseh prilog. V okenčku pred prilogo na zadnji strani obrazca označite kateri obrazec boste izpolnili in oddate samo označene. Tistih, ki ostanejo prazni, jih ni potrebno oddajati.
pirat
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pirat »

Hvala za odgovore.
Praznih torej ne oddajam :scool:

lp
lukrecija11
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lukrecija11 »

Vse obrazce, ki so v prilogi morate oddati tudi če so prazni.
Vrstice, ki so prazne prečrtajte (z eno črto če vse vrstice),
požigosajte in podpišite.

Lp
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Ker boste napoved in priloge oddali v elektronski obliki, oddate samo tiste ki vsebujejo podatke. Jaz sem lani oddala kupce, dobavitelje in TRR, pa ni bilo nobene grožnje ali zahteve z DURS-a
Odgovori