popoldanski s.p. in stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Kamasa
Novinec
Novinec

popoldanski s.p. in stroški

Odgovor Napisal/-a Kamasa »

Pozdravljeni,
z današnjim dnem sem kot študent ekonomije registriral popoldanski s.p.

Za osnovna sredstva sem že naredil ožji izbor, zanimajo me pa stroški mobitela.
Moja dejavnost (trgovina na drobno brez prodajalne) je dosti vezana na uporabo le-tega in uporabo interneta, zato me zanima, če lahko obdržim študentski naročniški paket (ki bi naj bil najugodnejši) ali je potrebno skleniti naročnino na s.p. ?

Sledeča stvar so stroški interneta (ADSL, ISDN) - je potrebno tudi tu imeti to na svoje ime, ali je lahko še naprej na očeta?

Hvala,

Lp, D.
Lp
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Računi se morajo glasiti na s.p.
LadyX
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a LadyX »

kljub temu da boš na siolu spremenil naziv na računu ,ki se bo glasil na s.p., lahko obdržiš svoj študentski paket. To je menda možno ker je tudi s.p. fizična oseba. No vprašaj na siolu, ampak jaz sem lani imela študentski paket, račun pa se glasi na mamo, ki je s.p..
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

kaj pa to

Odgovor Napisal/-a KNAP »

morda obstaja tudi verzija kakor pri el. energiji če ima s.p. poslovni prostor ali sedež v lastni stanovanjski hiši pa lahko rameji stroške - v tem primeru se račun glasi na fizično osebo se pa lahko vknjiži v sorazmernem delu le DDV se ne da odbijati. Ker verjetno vi niste DDV zavezanec in ker ADSL-a 100 % ne koristite za podjetje ocenite koliko je bilo za namene obrti in sorazmerni del računa vknjižite na s.p.
Odgovori