kvota za invalide

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
micka5
Začetnik
Začetnik

kvota za invalide

Odgovor Napisal/-a micka5 »

Pozdravljeni
Kam boste knjižili prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov?
Hvala za odgovor in lep dan vsem
sm
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sm »

Jaz bom odprla nek konto na 474.

Kako pa boste izračunali kvoto. Meni ni popolnoma jasno, da moram plačati kvoto za 1 delavca, ker imam 21 delavcev + 2 delavca na polovičnem delavnem času. In ta znesek naj bi bil vsak mesec 85.820,00- torej plačam stroške za zaposlit 70 % enaga delavca na minimalki, če računam koliko je takih podjetij , torej koliko denarja bodo zbrali - ali je res taka kriza na tem področju.

Sprašujem (tokrat brez komentarja) ali sem pravilno izračunala znesek.
micka5
Začetnik
Začetnik

kvote

Odgovor Napisal/-a micka5 »

Pozdravljeni
Če imate zaposlene delavce za polovični del. čas, se ravno tako štejejo med skupno število zaposlenih vsaj tako razumem. Se pravi če imaš 20 zaposlenih po 8 ur in 2 po štiri ure je skupaj 22 zaposlenih.
22 x 5% (tak procent imamo mi) = 1,10 torej za enega nezaposlenega invalida. Minimalna plača 122.600,00 x 70 % = 85.820,00 sit za vplačat v sklad.
Vse ostale podatke dobite na strani Sklada republike Slovenije za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov.
Kaj pa protikonto 474 ?
Lep pozdrav
sm
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a sm »

Obveznost za plačilo prispevka - analitika konta 265.

Glede višine pa pazite, ker se število invalidov, ki bi jih moral izaposliti zaokrožuje na gor in kot jaz razumem sta v vašem primeru 2 invalida in prispevek x 2. Pa še to pazite, ker se kvota zmanjša za 1 če imate pod 50 zaposlenih.

Mi imamo namreč 4 % - ker smo pod 50 invalidov, pride % na 3. torej 22 x 3% = 0,66 - torej prispevek za 1 invalida.

PROSIM ŠE MNENJA DRUGIH - SEM POPOLNOMA NESUGURNA - v vseh teh rečeh, se mi zdi, da je moje znanje slovenščine na nuli, ker ne razumem kaj pišejo v navodilih.
TARTAN
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TARTAN »

http://www.svzi.gov.si/

VSE PIŠE NA GORNJI POVEZAVI
MADE
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a MADE »

Kako pa lahko porabiš sredstva, ki jih dobiš v primeru da zaposluješ več invalidov kot je potrebno. Kako bom dokazala, da je neka stvar, ki jo bom kupila olajšala delo invalidu ( smo trgovsko podjetje in ne vem kaj naj kupim prodajalki, ki ima status invalida)?
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Ne kaj naj kupite za delavko invalida. Kot jaz razumem je potrebno narediti plan za izboljšavo delvnega mesta na katerem dela delavec, ki je invalid. Ta program mora biti tako napisan,da je delavec, ki dela na tem delavnem mestu resnično razbremenjen.Po mojem morate imeti tudi sistematizacijo, za delavce , ki niso invalidi in nato sistematizacijo delovnega mesta invalida. Moje mnenje je, da bi lahko upravičevali naprimer če imamo zaposlenega delavca je njegova realizacija mesečno toliko (seveda manjša kot če je zaposlen delavec, ki ni invalid) in če kupimo naprimer en stroj ali računalnik, ki izboljša pogoje temu delavcu in zaradi tega ta delavec invalid dosega realizacijo naprimer podobno delavcu, ki ni invalid, da s tem dokažem upravičenost porabe tega denarja, ki ga bomo prejeli.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Ne kaj naj kupite za delavko invalida. Kot jaz razumem je potrebno narediti plan za izboljšavo delvnega mesta na katerem dela delavec, ki je invalid. Ta program mora biti tako napisan,da je delavec, ki dela na tem delavnem mestu resnično razbremenjen.Po mojem morate imeti tudi sistematizacijo, za delavce , ki niso invalidi in nato sistematizacijo delovnega mesta invalida. Moje mnenje je, da bi lahko upravičevali naprimer če imamo zaposlenega delavca je njegova realizacija mesečno toliko (seveda manjša kot če je zaposlen delavec, ki ni invalid) in če kupimo naprimer en stroj ali računalnik, ki izboljša pogoje temu delavcu in zaradi tega ta delavec invalid dosega realizacijo naprimer podobno delavcu, ki ni invalid, da s tem dokažem upravičenost porabe tega denarja, ki ga bomo prejeli.
Odgovori