Kdo lahko vodi blagajno

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PAPAM
Novinec
Novinec

Kdo lahko vodi blagajno

Odgovor Napisal/-a PAPAM »

Pozdravljeni!

Mene zanima, koliko lahko ima knjigovodja opravka z denarjem? Ali lahko denar šteje in polaga na TRR, ali samo knjiži blagajno in na ta način izvaja kontrole.

V našem podjetju imamo tri vrste blagajn (zaradi boljše preglednosti in sledljivosti) Knjigovodji prinesejo denar in zaključke, da denar prešteje in položi na TRR. Mene zanima ali lahko knjigovodja to počne, saj sem zasledila, da knjigovodja in računovodja nimata pri svojem delu fizično opravka z denarjem.

Prosim, če mi lahko kdo odgovori na to vprašanje ali pa vsaj kje bi lahko našla odgovor.

LP vsem

PAPAM
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ni važno kdo, samo da. Teh ovir ni več, kajti vemo, da obbstajajo firme, ki si te delitve iz praktičnih razlogov ne morejo privoščit. včasih je veljalo, da naj bi bila ta dela zaradi "varnosti" ločena. A to je veljalo za večje sisteme. Podobno je pri izvajanju inventur, ko naj bi jih včasih ne bi smeli izvajati računovodje. Bolje je, da to počne oseba, ki delo bolje obvlada.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori