osnova za prispevke s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

osnova za prispevke s.p.

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

S.p., ki je bil do sedaj popoldanc, se bo zavaroval kot s.p.. Do sedaj je imel majhne dobičke (po prejšnjih bilancah), pa tudi za leto 2005 bo nižji kot minimalna plača za leto 2005. Zanima me, ali obračuna in plača prispevke za socialno varnost kar od minimalne plače v znesku 46.833,20 ali je potrebno na DURSU dobiti zeleno luč glede osnove.

Začetniški dvomi okrog s.p., zato vas prosim za pomoč. Hvala
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Ja, prvo leto si lahko sam določiš višino plače - torej minimalno v višini 122.600, 00 sit, od katere pa se plačajo prispevki v višini 46.833,20 sit.
Drugo leto pa ti bo že Durs sporočil, glede na dobiček, kakšno osnovo bo treba jemati za plačo!
LP Nataša

Enga za valentinovo za vse bralce foruma: :zaljubljenx:
maži
Začetnik
Začetnik
Kraj: dolenjska

prispevki

Odgovor Napisal/-a maži »

Naj dodam, da letos sami določimo osnova za obračun prisp. in ne DUrs

LP
dolenjka
Ajla
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Ajla »

Pozdrav!

Je to res tako?
Jaz sem odprla s.p. v maju 2005 in mi je bilo s starni Dursa rečeno, da moram začeti s plačevanjem prispevkom po najnižji polni pokojninski osnovi (to je 60% povprečna plača za predpretekli mesec) in ne po minimalni, kot ste navedli zgoraj.
Seveda bi mi bilo ljubše če bi imeli prav vi, zato prosim za pojasnilo. Ali bi resnično lahko plačevala prispevke ( za januar 2006) v znesku 46.833,20 in ne 71.960,80 kot sem jih plačala.

Hvala za odgovor.[/list]
Ajla
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

RE:prispevki s.p.

Odgovor Napisal/-a diana »

Res je tako do oddaje davčnega obračuna, ko si boste sami izračunali v kateri razred spadate! :spomezik:
diana
Odgovori