Računovodska trarifa

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Računovodska trarifa

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Zanima me ali v servisih ki jih imate računate strankam po računovodski tarifi. Jaz sem to že nekajkrat preračunavala in poslusila, vendar se mi zdi da je v nakaterih delih pretirana. Sparšujem zato, ker sem svojim strankam povišala račune vemdar, ti še zdalež ne dosežejo obračuna ki bi bil narejen po računovodski tarifi.
L.P. Lidija
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

RE:računovodska tarifa

Odgovor Napisal/-a diana »

S pravilnimi točkami že, vendar z veliko popusta, saj drugače gredo stranke drugam, kjer jim še vedno delajo /na črno/ po veliko nižjih cenah! :sjezen:
diana
Hisa
Začetnik
Začetnik
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Hisa »

se strinjam z diano!

tudi jaz imam za osnovo rač. tarifo, ki pa jo korigiram s popustom. Popust imam razdeljen glede na zahtevnost in velikost stranke, rednost dostave dokumentacije, spoštovanje plačilnih rokov (nekakšne "standardizirane popuste").
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Računovodje smo za mnoga podjetja zgolj odvečen, da ne rečem nepotreben strošek. Teh par računov ki jih imam ni taka "kunšt" vnest v računalnik, pa kaj je meni treba tega "********" (kletvice). Le redki so, ki vedo, ali pa bi želeli od računovodja tudi kaj več, kot le nasvet, kako imeti čim več "keša" in državi dali im manj (oziooma nič). povrh vsega pa nam verjetno ceno zbijajo tudi mnogi z namerno nizkimi cenami (da imajo stranke, ali pa dobivajo keš na roke).

Ko pokličemo na primer obrtnika, nikoli ne protestiramo, ko nam zaračuna 4.000 ali 5.000 na uro. Če bi mi postavili to ceno, ki je nekako po tarifi, bi verjetno mnogi pop****.

Tako je...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori