Z možem sva leta 2000 prodala manjše in kupila večje stanovanje.
Vsak je kupil 1/2, torej sva solastnika stanovanja.
Jaz uveljavljam kot olajšavo stanovanjski kredit (glavnico in obresti za 2005) v rubriki C2.
Zanima pa me, ali lahko tudi mož uveljavlja dodatno 4% olajšavo, in sicer v rubriki C1 (lastna sredstva za nakup stanovanja).
Hvala in lp
ija
nakup stanovanja in davčna olajšava
Moderator: Mirko Zbačnik
Če misliš porabljena lastna sredstva v letu 2000, potem je odgovor ne. Če pa je napaka v letnici (2005) potem da s pogojem, da se pogodba glasi na njegovo ime (oziroma na vajino ime ker sta solastnika). Plačilo se upošteva v celoti ali pa se razmeji na 15 let. (ta možnost velja od 01.01.2005 in se uveljavlja z dokazilom o plačilu kupnine v letu 2005) oziroma pri tebi z dokazilom o letnem odplačilu stanovanjskega kredita. ).
Pozdrav!
Pozdrav!
Ja, kupila sva ga leta 2005, vsak pol, torej je pogodba napisana na oba.
Jaz plačujem kredit, mož ne.
In nameravam (tako kot vsa leta od 2000 dalje) uveljavit kredit kot olajšavo. Do letos sem to vpisovala v okviru 3% olajšave, letos bom samostojno v kategotiji C2, kot dodatno 4%.
Zanimalo me je za lastna sredstva, ki jih je leta 2000 vložil v stanovanje mož. Torej ali lahko naslednjih 15-5=10 let uveljavlja to kot olajšavo.
Jaz namreč bom kredit še nekaj let, pa čeprav sem kupila z njim stanovanje v letu 2000 in ne v letu 2005.
Hvala in Lp
ija
Jaz plačujem kredit, mož ne.
In nameravam (tako kot vsa leta od 2000 dalje) uveljavit kredit kot olajšavo. Do letos sem to vpisovala v okviru 3% olajšave, letos bom samostojno v kategotiji C2, kot dodatno 4%.
Zanimalo me je za lastna sredstva, ki jih je leta 2000 vložil v stanovanje mož. Torej ali lahko naslednjih 15-5=10 let uveljavlja to kot olajšavo.
Jaz namreč bom kredit še nekaj let, pa čeprav sem kupila z njim stanovanje v letu 2000 in ne v letu 2005.
Hvala in Lp
ija
Lastna sredstva, porabljena v letu 2000 za nakup stanovanja ne moreš uveljavljati v letu 2005, saj jih ni porabil v letu 2005. Kredit pa odplačuješ in v višini odplačil v letu 2005 in naprej (če boš vpisala pod C še 10 let). uveljavljaš olajšavo.
Za lastna sredstva je prvo leto 2005 in nato še 14 let. Se strinjaš? Lep pozdrav
Za lastna sredstva je prvo leto 2005 in nato še 14 let. Se strinjaš? Lep pozdrav