Zapadli dolgovi, terjatve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matfil
Novinec
Novinec

Zapadli dolgovi, terjatve

Odgovor Napisal/-a matfil »

Imam podjetje, ki se ukvarja s prodajo lovske in ribiške opreme. Poslujemo že 10 let.
Zanima me kako naj razknižim oziroma postopam v primerih, ko je moja firma dolžna drugi firmi za neko blago. Ta račun je star že več let cca 5let. Ta firma je šla v stečaj oz. ne obstaja več. Za račun pa nas ni nobeden tožil oz. ni bilo nobene izterjave. Ta račun pa se mi že več let vleče v GK.
Kako naj zarknjižim to terjatev oz. dolg.

LP
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Jaz poknjižim na izredne odhodke z vso priloženo dokumentacijo zakaj ni prišlo do plačila.
Pozdrav
Lilijana
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Liljana potemtakem ste knjižili dvakrat v strošek. Ko ste račun prejeli in še sedaj ko ste ga odpisali.

Lidija
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Liljana, DOBILI so račun, ga knjižili na stroške. Tega računa NI plačal, in to je lahko le PRIHODEK.

Mislim, da ste razmišljali pravilno, le napisali ste narobe. Z ostalim se strinjam.

LP, Mirko
Gost

Se opravičujem, mislila sem na izredne prihodke.
Pozdrav
Lilijana
matfil
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a matfil »

Tudi jaz sem mislil takšen račun dati kar na izredne prihodke podjetja. Vendar nimam nobenega dokumenta, da je podjetje res šlo v stečaj. Kje bi dobil takšen dokument?
Gost

Vsi stečaji so objavljeni v uradnem listu,(bolj na sredini), malo pobrskaj približno datum, kdaj naj bi bil stečaj potrjen na sodišču.
Pozdrav
Lilijana
Odgovori