Včasih ima človek res občutek, da je bolje manj brati, saj te stvari lahko zmedejo ali pa vsaj prestrašijo:
v IKS 9-10/05 str.89 piše ,da se v kolono 25 vpiše nabavno vrednost drugih OS, da se podatki vzamejo iz posebnih evidenc in NISO VKLJUČENI V VRSTICO Z OZNAKO 21 obrazca DDV-O.
Jaz pa že ves čas delam tako, znesek iz polja 25 vključujem tudi v polje 21 oz.mi program avtomatsko tako "potegne", pa tudi pri preverjanju sem smatrala to za pravilno.
Kako delate ostali oz.kaj je prav? Se je v zadnjem času glede tega kaj spremenilo?
PANIKA:DDV-O
Moderator: Mirko Zbačnik
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Uni, saj delate prav. Mislim, da je v IKSU napaka, saj sicer pa ne bi štimala zaporedna 21, ki mora biti stoplec 8 minus stolpec 10 in 11. Pa tudi če pogledate na obrazec DDV-O, ki ga pošlje DURS, kjer so navodila za izpolnjevanje, se v zaporedno 21 vključi tudi nabavno vrednost nepremičnin in drugih osnovnih sredstev.
Tako imam tudi jaz v spo,imu, samo sedaj nimam nobenega obrazca, ker pošiljam elektronsko.Pa sem mislila, da se je mogoče kaj spremenilo v zadnjem času. Saj so zudi na Zvezi zmotlivi, samo se mi je zdelo malo čudno, ker je že dolgo od izdaje IKSA , pa da jih ni še nihče opozoril na napako- običajno je objavljen popravek.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

-
MARJETICAVA
- Računovodja