GZS - izterjava članarine
Moderator: Mirko Zbačnik
GZS - izterjava članarine
Pozdravljeni!
Danes smo dobili od sodišča sklep, da moramo plačati članarino (ki je nismo plačevali, ker storitev zbornice nikoli nismo koristili in potrebovali) za 3 leta nazaj. Dosedaj nam je vedno uspelo odpisati dolg, tako je bilo storjeno tudi v začetku l. 2005, sedaj pa tole presenečenje - kar iz sodišča sklep o izterjavi.
Poleg tega moramo plačati še stroške odvetnika in sodne stroške.
Zdaj me zanima al imamo še kakšne možnosti, da se plačilu izognemo, ali je sklep dokončen?
Hvala za odgovore.
LP
Danes smo dobili od sodišča sklep, da moramo plačati članarino (ki je nismo plačevali, ker storitev zbornice nikoli nismo koristili in potrebovali) za 3 leta nazaj. Dosedaj nam je vedno uspelo odpisati dolg, tako je bilo storjeno tudi v začetku l. 2005, sedaj pa tole presenečenje - kar iz sodišča sklep o izterjavi.
Poleg tega moramo plačati še stroške odvetnika in sodne stroške.
Zdaj me zanima al imamo še kakšne možnosti, da se plačilu izognemo, ali je sklep dokončen?
Hvala za odgovore.
LP
lahko poskusite in napišete ugovor. Na sklepu piše da v roku 8 dni od prejetja, ampak samo če ste 100% da ste naredili prav, ko ste dolg odpisali, kajti drugače vam bodo zaračunali še stroške ugovora. Aja taksa za ugovor je cca. 7600 sit, namen plačila je številka sklepa (ig...), obvezno priložite potdilo o plačilu. Za znesek takse in pa račun izveste na sodišču.
tasy
Glede na obvezno članstvo in posledično temu obvezno plačevanje računov za članarino, me zanima, na kakšen način ste uspeli odpisovati obveznosti? Ste to storili enostransko, ali vam je dolg odpisala GZS? Če so vam dolg odpisali, sedaj pa vas terjajo, imate verjetno možnost ugovora, drugače pa ne vem, če boste uspešni. Tudi nekatere moje stranke so se v preteklosti branile plačevanja članarin iz istih razlogov, kot vi, na koncu pa so vsi plačali; eni na podlagi opominov, drugi so dočakali sklep.
GZS-članarina-NUJNO!
X podjetje se je pred leti odjavil iz obveznega članstva v GZS. Nekaj časa je še dobival opomine, potem pa nič več. Ali je možno dolg odpisati po skoraj 5 letih , ker ni nobenega opomina več in kam knjižiti ter ali je potrebno imeti za to kakšne dokument?