GZS - izterjava članarine

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sasiti
Začetnik
Začetnik

GZS - izterjava članarine

Odgovor Napisal/-a sasiti »

Pozdravljeni!

Danes smo dobili od sodišča sklep, da moramo plačati članarino (ki je nismo plačevali, ker storitev zbornice nikoli nismo koristili in potrebovali) za 3 leta nazaj. Dosedaj nam je vedno uspelo odpisati dolg, tako je bilo storjeno tudi v začetku l. 2005, sedaj pa tole presenečenje - kar iz sodišča sklep o izterjavi.
Poleg tega moramo plačati še stroške odvetnika in sodne stroške.

Zdaj me zanima al imamo še kakšne možnosti, da se plačilu izognemo, ali je sklep dokončen?

Hvala za odgovore.

LP
tassika
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tassika »

lahko poskusite in napišete ugovor. Na sklepu piše da v roku 8 dni od prejetja, ampak samo če ste 100% da ste naredili prav, ko ste dolg odpisali, kajti drugače vam bodo zaračunali še stroške ugovora. Aja taksa za ugovor je cca. 7600 sit, namen plačila je številka sklepa (ig...), obvezno priložite potdilo o plačilu. Za znesek takse in pa račun izveste na sodišču.
tasy
sasiti
Začetnik
Začetnik

Hvala za pojasnilo!

Na sklepu med drugim piše, da moramo poravnati stroške sodišča - 100 točk. Koko pa znese ena točka?
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Glede na obvezno članstvo in posledično temu obvezno plačevanje računov za članarino, me zanima, na kakšen način ste uspeli odpisovati obveznosti? Ste to storili enostransko, ali vam je dolg odpisala GZS? Če so vam dolg odpisali, sedaj pa vas terjajo, imate verjetno možnost ugovora, drugače pa ne vem, če boste uspešni. Tudi nekatere moje stranke so se v preteklosti branile plačevanja članarin iz istih razlogov, kot vi, na koncu pa so vsi plačali; eni na podlagi opominov, drugi so dočakali sklep.
sasiti
Začetnik
Začetnik

Dosedaj je šlo - celih 9 let - zdej je pa verjetno konec veselja in se bodo začeli financirati še iz mojega žepa. Upam, da bodo kmalu vrženi na trg pa da jih pol vidimo, ko bodo morali kej narediti tudi za mala podjetja, če bodo hoteli imeti "članarino".
anka
Super računovodja
Super računovodja

GZS

Odgovor Napisal/-a anka »

Koliko pa naj bi bili dolžni in ali imate kakšen dokaz o tem, da ste dolg odpisovali oz. da vam je GZS dolg odpisala?

p.s. ena točka je 110 sit
sasiti
Začetnik
Začetnik

Dolžni smo 90000 SIT + stroški odvetnika (25000 SIT) + sodišče (12000 SIT). Papirja pa nimamo nobenega - sej to je tist!!!
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Tudi sama imam eno malo podjetje, ki nikoli ni plačevalo članarine. Zadnji IOP je bil pred tremi leti, sedaj pa ni ne IOP ne računov, saj ima tako malo prometa. Ne vem ali so dolg odpisali in ga lahko tudi sama odpišem. Zato me zanima na osnovi česa se vi odpisovali vaš dolg.
slava
anka
Super računovodja
Super računovodja

GZS-članarina-NUJNO!

Odgovor Napisal/-a anka »

X podjetje se je pred leti odjavil iz obveznega članstva v GZS. Nekaj časa je še dobival opomine, potem pa nič več. Ali je možno dolg odpisati po skoraj 5 letih , ker ni nobenega opomina več in kam knjižiti ter ali je potrebno imeti za to kakšne dokument?
Odgovori