Lep pozdrav! Pred dvema tednoma sem dobila prvo sluzbo, pri s.p. v dejavnosti gradbeništva. Pisem vam, ker me skrbijo naslednje stvari in bi vas prosila za pojasnila:
1. Podjetnik ima zelo zelo neurejeno celotno racunovodstvo. Za leto 2005 mu nihce ni vodil knjig in papirjev, tako da sedaj jaz delam to za nazaj (plače, knjizenje za leto 2005...) Ima enostavno knjigovodstvo, z novembrom 2005 pa dvostavno knjigovodstvo in postal je tudi zavezanec za DDV. Programa za dvostavno knjigovodstvo se nima, DDV-ja se ni plačal za noben mesec, to je od novembra 2005 do februarja 2006.
2. Koncujem studij ekonomije, smer računovodstvo, VS program, nekaj prakse ze imam, sem delala preko studenta v raznih podjetjih, vseeno pa mi ni jasno kako mu to do sedaj uspeva, brez kakršne koli inšpekcije. Zanima me tudi ce jaz nosim odgovornost, zato ker mu vodim racunovodstvo?
Hoce imeti svojega racunovodjo, noce imeti rac. servisa, ceprav bi ga stalo veliko manj. Po mojem nihce noce sprejeti tako neurejenega knjigovodtsva...No ne vem, vas prosim za nasvet. To je moja prva prava sluzba in se ne bi rada opekla.
3. Pa se eno je. Delam diplomsko nalogo z naslovom: Davčno oprimiranje s.p. v gradbenistvu, zanima me če mi lahko na kratko poveste s kaksnimi specifičnimi davki ( ce so kaksni) se srecuje podjetnik-gradbenik?
Hvala lepa in lep pozdrav vsem racunovodjem in ostalim
Darja
S.P.-neurejeno računovodstvo
Moderator: Mirko Zbačnik