TERENSKO DELO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KOS
Začetnik
Začetnik

TERENSKO DELO

Odgovor Napisal/-a KOS »

Imam eno vprašanje in sicer imam s.p. in sicer delo na terenu. Računovodkinja ki nam je do sedaj vodila računovodstvo mi ni pisala potnih nalogov za vsak dan posebej ampak je ob koncu meseca v excelu naredila navadno razpredelnico kamor je za vsak dan vpisala relacijo in KM ter znesek kilometrine. Relacije so po 5-10KM največ do 25KM v eno smer. Pa me zanima ali bi morali kljub temu za vsak dan pisati potni nalog?? Ali potrebujem kakšno potrdilo da sem bil res na tistem mestu??? Dobiti potrdilo je malo težje ker me najame podjetje A da montiram trg. opremo v neki trgovini B in sam z trgovino praktično nimam opravka oz. z njihovimi ljudmi.
Za odgovore bi bil zelo vesel!!!!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Za potne naloge je predpiana vsebina oblika pa ne. Lahko delate mesečne naloge vendar morajo vsebovati iste postavke kot če bi delali dnevne.

Kot dokazilo je lahko nalog stranke, e - maili, faxi, ....
Ali stranki B kateri stvar montirate ne daste podpisati delovnega naloga kot potrditev, da je stvar resnično opravljena ?? Če tega ne delate vam svetujem, da si delo tako organizirate . Ne samo zaradi potnih nalogov. Tudi zaradi morebitnih reklamacij.

Pozdrav vsem,

MG
KOS
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a KOS »

Imam par strank kamor se vozim da tam za njih izdelujem trgovinsko opremo, 2X na mesec pa tudi z njimi grem na montažo v trgovino da stvar zmontiramo. Imam pa s.p. kjer delam le jaz in nimam zaposlenih. Tako si ne pišem delovnega naloga, ampak si dnevno pišem kje sem delal in koliko ur, ob koncu meseca pa naredim spisek za vsak dan posebej in izračunam na podlagi tega KM in si obračunam prehrano. Tako je delala moja prejšnja računovodkinja in tako delam sedaj tudi sam. Nikoli pa ne zahtevam od nikogar da mi podpiše da sem bil res tam, nisem niti vedel da to moram.

Je delovni nalog nujen za vsak dan?
Odgovori