Kredit za rešitev stanovanjskega problema sem vzela jaz, parcela oz. zemljišče je pisano name, ker sem ga dobila podarjenega od staršev. Moj partner tudi delno odplačuje ta isti kredit kot solidarnostni plačnik.Ali lahko ta del on uveljavlja do višine 4% in ali lahko vpiše stroške centralne kurjave katero sva urejala in plačala v l.2005, račun je na ime obeh? Nisva poročena skupaj pa sva že 15 let. Rešitev stanov.problema je bila za oba oz. je še vedno!
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem!
Olajšava 4%
Moderator: Mirko Zbačnik
Glede plačevanja kredita (verjetno sta ga vzela prav namensko za PRVO reševanje stanovanjskega problema). Ali potem dobita od banke ali stanovanjskega sklada dva obvestila o odplačevanju posojila ? Če ne, potem lahko le tista oseba na katero se glasi to posojilo uveljavlja olajšavo pod C.
Kar pa se tiče stroškov centralne kurjave pa olajšava pod A - če se glasi na oba( status imata že kot poročena), mislim da lahko uveljavlja tudi partner. Nisem prepričana, ali igra kaj vloga, da si le ti lastnica parcele.
Vsekakor pa olajšava pod A.
Kar pa se tiče stroškov centralne kurjave pa olajšava pod A - če se glasi na oba( status imata že kot poročena), mislim da lahko uveljavlja tudi partner. Nisem prepričana, ali igra kaj vloga, da si le ti lastnica parcele.
Vsekakor pa olajšava pod A.