regres za prehrano in dnevnice

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
taši
Začetnik
Začetnik

regres za prehrano in dnevnice

Odgovor Napisal/-a taši »

Meni ena stvar ni čisto jasna.
Za dneve, ko si obračunaš dnevnico, si ne smeš obračunati regresa za prehrano zasebnika. Ampak če jaz prav razumem, je ta regres samo za delovne dni, a ne? No, jaz in moje stranke pa ne poznamo vikendov in praznikov, narava dela je taka, da delamo vse dni v letu. Torej, če imam jaz službeno pot na soboto, nedeljo ali praznik in si obračunam dnevnico, si moram potem to kjub vsemu odšteti pri regresu?:oops:
taši
Začetnik
Začetnik

Sem že drugje izvedela, kako je s tem, pa če bo mogoče še koga zanimalo oziroma mu prav prišlo.
Če je službena pot med vikendom ali praznikom, si kljub dnevnici ne rabiš nič odšteti pri regresu za prehrano. Regres je samo za med tednom.
Pa lep pozdravček vsem skupaj!:D
maka
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a maka »

A je to čisto res? Ali lahko to še kdo potrdi ? Potem bi jaz letos tudi tako delal.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Prosila bi Taši za podlago o tem tolmačenju s katerim se ne strinjam.
Dnevnica v vsakem primeru izključuje regres za prehrano in ni važno ai je delovni dan ali dela prost dan oz. praznik.
LP
taši
Začetnik
Začetnik

Dobro jutro!

Informacijo sem dobila od starejšega gospoda, ki je že najmanj 45 let računovodja in seveda sklepam (in tudi upam), da glede na dolžino računovodskega staža ve, kaj govori. Prebrala pa res nisem nikjer.:)
Odgovori