Pripoznavanje stroškov za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anerip
Začetnik
Začetnik

Pripoznavanje stroškov za s.p.

Odgovor Napisal/-a anerip »

Pozdravljeni.
Prosim, če mi lahko kdo pomaga razrešiti moj problem: imam registriran s.p., dejavnost je posredovanje pri prodaji. Ker sem redno zaposlen drugje, večino dela opravi mama, vendar kot nosilec dejavnosti sem jaz tisti, ki opravlja delo.
Zanima me, ali lahko kot stroške uveljavljam tudi stroške telefonskih pogovorov, pa čeprav noben telefon ni registriran name? Narava dela je taka, da se prodaja izvaja tudi preko telefona...
Ali je to izvedljivo? Na primer, da z mamo podpiševa sklep/dogovor, da je posodila telefon meni? In, kolikšen delež teh stroškov bi lahko uveljavljal?
Ali se je kdo od vas že srečal s podobnim problemom?
Hvala in lep pozdrav.
medivan
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Re: Pripoznavanje stroškov za s.p.

Odgovor Napisal/-a medivan »

anerip napisal/-a:Pozdravljeni.
Prosim, če mi lahko kdo pomaga razrešiti moj problem: imam registriran s.p., dejavnost je posredovanje pri prodaji. Ker sem redno zaposlen drugje, večino dela opravi mama, vendar kot nosilec dejavnosti sem jaz tisti, ki opravlja delo.
Zanima me, ali lahko kot stroške uveljavljam tudi stroške telefonskih pogovorov, pa čeprav noben telefon ni registriran name? Narava dela je taka, da se prodaja izvaja tudi preko telefona...
Ali je to izvedljivo? Na primer, da z mamo podpiševa sklep/dogovor, da je posodila telefon meni? In, kolikšen delež teh stroškov bi lahko uveljavljal?
Ali se je kdo od vas že srečal s podobnim problemom?
Hvala in lep pozdrav.
Ne.Račun od telefonskih stroritev se mora glasiti na nosilca s.p., takrat lahko daste ta račun med stroške. Primer ki ga navajate ni izvedljiv!
L.p.
Hvala za pomoč !
stunt48a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a stunt48a »

Taki strošek davčno ni priznan.
Odgovori