Lep pozdrav vsem na forumu!
Zanima pa me naslednje, sp je z 23 novembrom 2005 presel iz enostavnega na dvostavno knjigovodstvo. Se lahko celo lansko leto knjizi po sistemu enostavnega knjigovodstva? In kako se uposteva potem DDV,saj je s 23.11.2005 postal tudi zavezanec za DDV.
Hvala vam. Uspesno vam želim.
Darja
Iz enostavnega v dvostavno knjig.
Moderator: Mirko Zbačnik
Kako to, da ste sredi leta prešli iz enostavnega na dvostavno knjigovodstvo ??
Način knjigovodska se ponavadi veže na poslovno leto. do konca decembra je potrebno javiti na DURS na kakšen način se bodo vodile knjige v PRIHODNJEM poslovnem letu. torej za lasnko leto vodite za celo leto knjige po načinu enostavnega knjigovodstva. Z 01.01.2006 naredite otvoritvenos tanje na osnovi lanske bilance in nadaljujete po načinu dvostavnega knjigovodstva.
Lp,
MG
Način knjigovodska se ponavadi veže na poslovno leto. do konca decembra je potrebno javiti na DURS na kakšen način se bodo vodile knjige v PRIHODNJEM poslovnem letu. torej za lasnko leto vodite za celo leto knjige po načinu enostavnega knjigovodstva. Z 01.01.2006 naredite otvoritvenos tanje na osnovi lanske bilance in nadaljujete po načinu dvostavnega knjigovodstva.
Lp,
MG
MG hvala za odgovor. To je moja prva zaposlitev,pri sp, delam komaj 1 mesec.Tudi meni ni jasno (imam predvsem teoretično znanje) kako je to mogoce, ampak sef mi je tako povedal (da od 23.11 kjnizim vse pod dvostav.) in jaz tako delam. No, upam da ne nosim nobene odgovornosti ce bo kaj narobe. Bo pa leto 2005 naredila vse pod enostavnim knjigovodstvom.
Še enkrat hvala.
Darja
Še enkrat hvala.
Darja