osnovna sredstva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

osnovna sredstva

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Dobro jutro.
Ste lepo preživeli pusta? Upam. Da ste si napolnili baterije- da boste lažje pomagali :wink:

Jasno pa se vsako leto z bilancami v paketu dobim gripo - tako, da se malo tezje razmisljam.

Pa k vprasanju.
S.P. se je na novo odprl v oktobru 2003. Kupil O.S. v enem znesku. Sedaj so lastniki to "nekako ocenili" in mi dali seznam O.S. z vrednostmi.
Vsa O.S. so rabljena.

to so pa vsi podatki - enostavno vnesem O.S. po seznamu v računalnik, dam v uporabo s 1. dnem naslednjega meseca, kot je sklenjena pogodba - zamortiziram in konec????
Aja v pogodbi piše odkup O.S. v višini tok in tolk na 24 OBROKOV ???

Ma saj sem zmedena no

HVALA VAM

:roll:
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Ko sem jaz odpiral obrt (sicer je bilo to pred davnimi 15 leti) sem dal cenit orodje, ki sem ga imel že prej - tudi aparate večje vrednosti (takrat so za cenitev zahtevali, da je nekdo od stroke)nato sem ta osnovna sredstva vpisal v knjigo OS in pričel računati amortizacijo. Ne vem pa če bo tukaj šel skozi kakšen odkup, saj je bilo takrat izrečno rečeno, da lahko OS brezplačno preneseš v dejavnost in pričneš amortizirati. Sicer pa si mislite? Oceniš nek stroj na blazno vrednost, ga preneseš v obrt in še ven dobiš neobdavčen denar. Dvomim, dvomim...
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

ja res je čudno ....

ampak tako so rekli, da mora nek sodni zapriseženi... cenilec to pregledati

in sem se odločila in bom počakala hehe
:???:
Odgovori