DAVČNI ZAVEZANCI, pomoč...

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Taxi
Novinec
Novinec
Kraj: Ljubljana

DAVČNI ZAVEZANCI, pomoč...

Odgovor Napisal/-a Taxi »

Lep pozdrav, danes smo dobili odločbo, da smo z dnem tem in tem davčni zavezanci. Kaj to pomeni, oz., kam vse moramo to spremembo sporočiti, na kaj vse to vpliva, kje vse se to pozna in še nekaj me zanima, če ste tako prijazni, do zdaj smo imeli d.š. primer 77556644, ali se zdaj ko je spremeba, ko smo zavezanci, ta št. spremeni, ali ostaja ista, le da je spredaj ID DDV SI77556644.
Lepo prosim nekoga, ki se na to spozna, če je tako prijazen, da mi odgovori, ali mi da vsaj nasvet na koga naj se obrnem s temi vprašanji, ker sem v teh stvareh laik ( pišem kot žena lastnika, nisem pa računovodja itd...), me pa zanima kako in kaj je s temi stvarmi, ker občasno napišem tudi kak račun za podjetje in želim, da zadeve tečejo pravilno. Sicer sem iskala po netu in brala kup stvari, a da bi bilo prav odgovorjeno na moja vprašanja, tega nisem našla, zato se obračam na tale forum.

Lep dan, hvala!
Taxi
osnovnasola
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a osnovnasola »

Čimprej si poiščite računovodjo.

Lp
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

To pomeni zelo veliko obveznost, ki zahteva dobro poznavanje Zakona o DDV, saj morate od tistega dneva dalje voditi evidence, sestavljati mesečne obračune DDV in seveta tudi pravilno izstaviti račun v skladu z omenjenim zakonom. Če ste laik, brez računovodje to ne bo šlo. Kazni so zeloooooo visoke.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Malce "zlobno" bom dopolnil odgovor. namreč davčni zavezanci mo vsi, nismo pa vsi zavezanci za DDV :spomezik:. Vi ste postali zavezanec za DDV. :oops:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Res potrebujete računovodjo, ampak račune pa boste z malo njihove pomoči na začetku lahko izstavljali sami. Davčna številka = ID številki za DDV le da dodate predpono SI.
LP :)
Odgovori