DNEVNICE DOMA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

DNEVNICE DOMA

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Pozdravljeni!

Nikjer nisem zasledila, da bi posebej pisalo tako kot za dnevnice v tujini, da se za dnevnice doma odšteje kosilo ali večerja. Mogoče kdo ve, kako je za domače dnevnice, koliko se odšteje, če ima na poti plačano večerjo ali kosilo? Prosim tudi za informacijo, kje to piše.

Hvala za odgovore

Lp
Mateja
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Uredba o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo
6. člen

(prenočevanje na službenem potovanju)

(1) Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine dejanskih stroškov za prenočevanje.

(2) Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo, če je dokumentirano s potnim nalogom in z računi.

(3) Če stroški prenočevanja na službenem potovanju v Sloveniji, ki traja nad 8 do 12 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 15 odstotkov; če stroški prenočevanja na službenem potovanju v Sloveniji, ki traja nad 12 do 24 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 10 odstotkov.

(4) Če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 8 do 14 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 15 odstotkov; če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 14 do 24 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 10 odstotkov.
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

DNEVNICE

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Dobro jutro vsem!

To sem tudi sama prebrala. Ampak nič ne piše za koliko se zmanjšajo dnevnice doma, če ima plačano kosilo ali večerjo.
Npr.: zaposleni je šel na službeno pot v Slovenijo od 6.00 do 17.00. Vmes je šel s poslovnim partnerjem na kosilo, kar je strošek reprezentance, če plača zaposleni. Vprašanje je:
če kosilo plača zaposleni ali pa če kosilo plača poslovni partner, ali se mu zmanjša dnevnica in za koliko?

Hvala
Mateja
mincek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a mincek »

Tudi jaz tega nisem nikjer našla. Pa sem si pomagala tako, da sem vzela določila, ki veljajo za tujino, in upoštevala najslabšo možno varianto. Bi pa bila zelo vesela, če bi imela črno na belem, kako je pravilno.
Mincek
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Moje mnenje je, da če kosilo plača partner in ne zaposleni, da dobi zaposleni celotno dnevnico. Če pa ima plačano kosilo oz. katerikoli drug obrok pa ne vidim razloga da ne bi bila enako zmanjšana kot za tujino. Razlika je samo v valuti.
Odgovori