Kaj bi vi naredili?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Klemn Klemn
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Kaj bi vi naredili?

Odgovor Napisal/-a Klemn Klemn »

Spostovani,

Jezen sem kot ze dolgo ne. Naj vam povem, da mi je 31.3.2006 potekla pogodba o zaposlitvi za dolocen cas. Moj nadrejeni mi do zadnjega dneva ni in ni dajal nobenih znakov, za prekinitev pogodbe. No in jaz poklicem sefa 31.3.2006 in ga vprasam kako kaj za naprej in on rece pridi v ponedeljek bomo podpisali pogodbo. Jaz sem pa trenutno na ocetovskem dopustu, zato sem klical, da vam ne bo cudno.
Pridem v ponedeljek ves vesel in sef cisto hladen, dobro si mislim svoje no in, se zmenimo za nedolocen cas, nobenih problemov, super fajn. Samo pogodbo mora pa se kadrovska napisati in ko bo te poklicem. In jaz cakam ves nestrpen in danes sem sel urejat za hcerko na csd za nadomestila in ocetovski, in mi na csdju rece da na obrazcu pise, da sem zaposlen do 31.3.2006 in res so mi na kadrovski izpolnili ze na zacetku meseca, samo jaz sem odlasal s tem do zadnjega. No in potem poklicem sefa, da je problem da mi ne priznajo nadomestil in dopusta, in kaj je zdaj s pogodbo in on pravi, da naj grem na upravo v kadrovsko in naj se zmenim, se zmeraj nobenega problema. Pridem na kadrovsko in tam povem problem in mi dajo potrdilo novo o delodajalcu na katerem je pisalo da so mi podaljsali pogodbo za pol leta. In mene je to zelo vidno sokiralo, recem kadrovnici da je to pomota, da smo se z mojim sefom zmenili drugace za nedolocen cas in potem ona poklice mojega sefa po telefonu in mu pove, potem sem pa se jaz zahteval njega na telefon in ga vprasal kaj je zdaj to, da se pa to nismo zmenili in on da si je premislil? No kmalu zatem sva nehala in sem se komaj zadrzeval, da ne bi vse skupaj nekam poslal, sam ne morem imam le druzino in sem zato sluzbo hvalezen, pa ceprav za pol leta nevednosti. Ampak da se tko nekdo igra s teboj tega pa se nisem dozivel, model se je kr premislil, mislim GROZN.
No in kaj bi vi predragi naredili?
Ne me pljuvat, ker sem moral dati to ven iz sebe in sem hvalezen, da imam sluzbo, pa ceprav za pol leta.
Hvala za vasa mnenja in lep pozdrav.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

S službami je danes težko. Ni prijetno čakati v nevednosti, vendar se pomiri, bodi zadovoljen s službo za določen čas (kaj pa če bi ti prekinili!) in predvsem uživaj pomladne dni s svojo hčerkico. Veš kako hitro bo zrasla in takrat boš imel veliko časa za pehanje za dobro službo. :lol:
DECO
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Neprijetno ampak narediti se tu nič ne da. Razen pol leta čakati in hoditi v službo, pa nič spraševati, ko poteče teh 6 mesecev. Morda bodo pozabili in če bo tako 8 dni, bo delovno razmerje avtomatsko za nedoločen čas. Do takrat pa lepo pohlevno in predvsem tiho in čimmanj govoriti. To je edino upanje, ki ostaja in kar nekaj jih poznam, ki so tako prišli do službe za nedoločen čas.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Vita11,

Zadostuje 1 dan (ZDR in sodna praksa)

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

ja to je za znoret. Delodajalci in podjetja itak mislijo, da so edini kralji ni pa podložniki, ki bog ne daj, da kdo kaj reče nazaj. Saj sam scojo pravico hočeš - da ti jasno in glasno ter pravočasno povejo kako je s teboj. Pri nas odletavajo iz firme čez noč. Saj nikol ne veš al še boš tam kjer si bil, ko boš prišel z dopusta al ne. No tu se bo vsejkakor še moglo nekaj naredit. Pa kaj, če se ta eni požvižgajo kar govorijo sindikati, je čist bv kar se pogajajo-držijo se tak nič ne.
Ej pogumno. Hladno naprej - doma te čaka topel sonček.
Pa lep pozdrav.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Kljub vsemu mislim, da je krivično kar povprek udrihati po delodajalcih. Nekateri so sigurno izkoriščevalski, niso pa vsi taki. Mi smo tudi delodajalci. Naši delavci imajo vsi pogodbe za nedoločen čas, plačo, ki je precej višja od tiste, določene s kolektivno pogodbo, dobijo 15. v mesecu, redno vsak mesec, letni dopust imajo določen s sklepom (osnovo z vsemi dodatki), vsako leto prejmejo do 30.6. regres za letni dopust. Zadovoljni so oni z nami kot delodajalci in mi z njimi kot dobrimi delavci. Zato sem vedno užaljena, ko brez pomisleka nekateri govorijo o delodajalcih grdo. Govorite prosim o svojih, ne pa o vseh.
Lep dan!
DECO
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zadostuje le 1 dan, ko ste na delu po prekinitvi. Za določen čas vam delodajalec ni dolžan izrecno povedati, da vam je prekinilo, lepo pa je. Če niste pogodbe podpisali pred nastopom, je (res, sodna praksa je taka), da vam se delovno razmerje prekvalificira v nedolčen čas. Težko bo le dokazovat pravi datum, če vi v pogodbi niste izrecno navedli datum podpisa (to ni daum začetka veljavnosti). Vi pogodbo podpišete (pravilno) na primer 25. 12. 2005 za pogodbo, ki vstopi v veljavo 1. 1. 2006, če pa je datum podpisa te pogobe kasnejši od veljavnosti pogodbe, je ta nična (po ZDR).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Strinjam s z DECO.Ni veliko takšnih pa vendarle.
Včasih res ne razumem sodelavce zaposlene za DČ oz. njihova neodgovornost. Dnevi tečejo, določen čas se izteka, vlogo za podaljšanje pa ne posredujejo. Že nekajkrat se je zgodilo, da že pripravim novo pogodbo brez vloge, pa kličem in "prosim", da napišejo. Začudenost, a še to moram, bil sem na dopustu, bolniški, imel sem proste dni...
Kakorkoli, obljuba šefa vedno ne drži ker šef ne sklepa PZ. Papir in podpis velja.
Lep pozdrav.
metalica
Odgovori