Ok priznam gledam tole stran http://www.durs.gov.si/index.php?id=9545 in mi ni čisto nič jasno kako se po novem izračuna v kateri razred spada s.p. ki je imel recimo lansko leto 1050000 dobička?
Prispevki se računajo kot dobiček???
Hvala za pomoč
Določanje zavarovalnih osnov za leto 2006
Moderator: Mirko Zbačnik
A mi lahko pomagaš prosim...ne poznam ne zap.9 in ne 8.1
Jest samo vem da sem bil lansko leto v najnižjem razredu in pri oddaji dohodnine sem vpisal 1050000 dobička in 170 jurjev akontacije.
Akontacija je letos za 30% nižja in pričakoval sem da bom tud ostal v nižjem razredu...zdaj mi pa računovodkinja pravi da sem padel v višji razred...
a mi lahko kdo po domače pove zakaj?
Hvala
Jest samo vem da sem bil lansko leto v najnižjem razredu in pri oddaji dohodnine sem vpisal 1050000 dobička in 170 jurjev akontacije.
Akontacija je letos za 30% nižja in pričakoval sem da bom tud ostal v nižjem razredu...zdaj mi pa računovodkinja pravi da sem padel v višji razred...
a mi lahko kdo po domače pove zakaj?
Hvala
K znesku dobička prištejte prispevke, ki ste jih obračunali za leto 2005. Koliko je bilo prispevkov? Brez tega podatka ne moremo ugotoviti nove osnove. Če je računovodkinja iz vaših podatkov (bilance) ugotovila, da spadate v drugi zavarovalni razred, potem bo že prav.
Kaj je lahko vzrok? Ste v letu 2005 v primerjavi z letom 2004 ustvarili več dobička? So bili prispevki za socialno varnost v letu 2005 znatno višiji od tistih v letu 2004? Če . . . . jih je lahko veliko!
Lepo pozdravljeni!
Kaj je lahko vzrok? Ste v letu 2005 v primerjavi z letom 2004 ustvarili več dobička? So bili prispevki za socialno varnost v letu 2005 znatno višiji od tistih v letu 2004? Če . . . . jih je lahko veliko!
Lepo pozdravljeni!