Dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tian
Novinec
Novinec

Dopust

Odgovor Napisal/-a tian »

Lepo pozdravljeni! Zanima me kako je z prenesenim dopustom iz lanskega leta. Stvar je sicer sledeča: lani sem izkoristil 15 dni dopusta skupaj, vse ostalo mi je ostalo in se seveda preneslo v letošnje leto in sicer 23 dni. Ta dopust sem nameraval porabiti v mesecu aprilu, maju in juniju, ker pa sem imel prometno nesrečo in sem v bolniškem staležu, le tega verjetno ne bom mogel koristiti po planu oziroma ga ne bom mogel izkoristiti do konca 30.06.2006. Zato me seveda zanima kaj se da naredit oziroma kaj bo potem z mojim dopustom? Najlepše hvala za odgovor, prosil bi pa tudi kak naslov kje lahko kaj več preberem o tem HVALA in nasvidenje do prihodnjič
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Star dopust naj bi se sicer izkoristil do konec junija. V vašem primeru pač to ni mogoče. Pogovorite se z delodajalcem. Nekateri se tudi dogovorijo o prekinitvi boleznine, kar pa v vašem primeru ne bi bilo OK - verjetno imate nezgodno zavarovanje.
Dopustu se ne morete odpovedati, niti vam ga delodajalec ne more odvzeti - v vašem primeru pa sploh ne, saj niste vi krivi, da ga niste izkoristili.
Mislim, da bi bilo dobro se dogovoriti z delodajalcem.
impkm
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a impkm »

Lahko se dogovorite z delodajalcem, ki pa zakonsko ni obvezan, da vam to omogoči.

V ZDR (163. člen) je navedeno, da je tudi v primerih bolezni ali poškodbe in porodniškega dopusta skrajni rok za koriščenje dopusta iz preteklega leta 30.06. tekočega leta. :cry:
Stanka
Odgovori