NUJNO-DOPUST ZAPOSLENEGA PRI S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
STEKO
Novinec
Novinec

NUJNO-DOPUST ZAPOSLENEGA PRI S.P.

Odgovor Napisal/-a STEKO »

Prosim, če mi lahko kdo pomaga. Kje naj najdem koliko dopusta minimalno pripada delavcu zaposlenemu pri s.p..

Hvala in lep dan vam želim,
Janja
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Sem kar skopirala vam iz Zakona o delovni razmerjih. Da pa vam povem še kaj več, mi morate povedati, katera kolektivna pogodba velja za vas

159. člen
(1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega
delavca.

(2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta.

(3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.

160. člen
(določanje trajanja letnega dopusta)

(1) Daljše trajanje letnega dopusta, kot je določeno v prejšnjem členu, se lahko določi s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zaposleni imajo enake pravice, če so zaposleni pri s.p. ali pri d.o.o. (ali pri drigo obliki firme).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
STEKO
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a STEKO »

Ne vem točno pod katero kolektivno pogodbo spada. Po mojem spošne gospodarske dejavnosti. Je pa mizarstvo s.p.. Ali se za delavno dobo šteje vso delavno dobo ali le pri njemu.

LP, Janja
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Mislim, da potem velja za vas kar Zakon o delovnih razmerjih. Šteje pa se celotna delovna doba
Odgovori