NASLOV DELAVCA NA POTNEM NALOGU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

NASLOV DELAVCA NA POTNEM NALOGU

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zaposlili smo delavca, ki ima stalno bivališče v Kranju. Je pa poročen in živi v manjšem kraju pri Radovljici, kjer naj bi bil (uradno) začasno prijavljen. Zanima me dvoje:
1. ali je prav, da ima na potnem nalogu napisano začasno prebivališče ali bi moral imeti navedenostalno bivališče?
2. prevoz na delo in z dela mu bomo seveda šteli od dejanskega bivališča, saj to dovoljuje tudi Uredba. Ali naj mi podpiše kakšno izjavo, ali je dovolj podatek, da tam biva žena in otroci (in nekako logično, tudi on?).
LP :)
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Za 2. točko menim, da je dovolj, da je uradno prijavljen na tem naslovu kot začasno prebivališče.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Hvala, Jambolaja. Ampak, kako naj vem, da je začasno prijavljen, če pa ni prinesel potrdila :?: V pogodbi o zaposlitvi ima navedeno stalno bivališče in zdi se mi, da tudi začasnega bivališča nima urejenega v tem drugem kraju, kjer dejansko biva :?
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Poglejte 3. čl. uredbe o višini povračil stroškov v zvezi z delom v Ur.l.142/04.

LPM.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Uredbo poznam ... od tam, kjer se vozi ... ampak meni se vseeno zdi, da mora biti neko pisno potrdilo, drugače bi se vsak lahko kar izmislil, od kje se vozi :)
hm
Računovodja
Računovodja
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a hm »

Sam naj predloži kakšno izjavo kot dokazilo. To bi moralo zadostovati.

LPM.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Mislim, da v Uredbi ni zapisano, da delavec potrdilo mora dostaviti. Morda je dovolj njegova pisna izjava, na kateri relaciji se vsakodnevno (oz.4x tedensko) vozi na delo. Vendar po drugi strani lahko pride do zlorab, saj se na tak način lahko kaj hitro še kdo "preseli" v najoddaljenejši kraj v Slo h kakšnemu dedku ali teti, napiše izjavo in tako izsili kakšen tolar. Jaz bi verjetno zahtevala izjavo in potrdilo o začasnem prebivališču.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Saj verjamem, da živi skupaj z ženo in otroci, bolj pa mi je nerazumljivo, da je že 7 let poročen, pa se še ni prijavil, tam kjer živi, ker je menda toliko dela in stroškov z menjavo dokumentov :? ... no, ampak to ni več stvar računovodje. :)
Bom kar napisala sama izjavo in mu jo dala za podpisat.
Hvala vsem za mnenja in lep vikenda vam želim :) :ssirok:
Odgovori