prevoz na službenem potovanju

Odgovori
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

prevoz na službenem potovanju

Odgovor Napisal/-a helena »

Zanima me, če kdo ve, kdaj lahko v javnem sektorju predstojnik odredi na službenem potovanju uporabo avtobusa ali vlaka in kdaj osebnega avtomobila? :szardi:
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Pri nas je v navadi, da se odobri avto v primeru, ko gre več delavcev hkrati na isto službeno pot oziroma ko je službeno potovanje povezano z več postanki /Nova Gorica, Ljubljana, Celje in domov/. Sicer pa se uporablja avtubusni prevoz.

Obstaja možnost "priljubljenih" - nekateri dobijo avto tudi če so v avtu sami, ampak okoli tega ne gre dvigovati preveč prahu. Tako pač je.

Lp
Tina
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Nisem mislila v smeri "priljubljenih" ... Zanima me, v primeru revizije, kaj bi rekli, glede na smotrnost porabe javnih sredstev oz. kakšno je mnenje računskega sodišča? Ali obstaja kje kakšne predpis (pravilnik, odlok), da se ne sme uporabljati os. avtomob. na službenem potovanju? Nekaj sem slišala, da v zdravstvu lahko uporabljajo samo javni prevoz ???
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

No, sedaj pa zares. To bi tudi jaz rada vedela.

Ampak:
malo sem pogledala po raznih uredbah,.. pa nikjer nič ne piše. Morda bi sami oblikovali pravilnik, ki bi določal v katerih primerih so zaposleni upravičeni do kilometrine in kdaj do vozovnice javnega prevoza /naprimer ko gre več zaposlenih skupaj - 1 avto -1 voznik kilometrina, ostali samo dnevnico/.
Razna podjetja, ki se ukvarjajo z predavanji imajo pripravljene neke vzorce glede izplačil potnih stroškov, glede pravilnika o računovodstvu, ..

Lp
Tina
Adam
Nov član
Nov član

Navodilo za službena potovanja - primer

Odgovor Napisal/-a Adam »

Tole bi lahko bil primer navodila na osnovi katerega lahko predpostavljeni
določi uporabo lastnega avtomobila za službene namene.

Uporaba lastnega vozila se sme odobriti zaposlenemu le v primeru, ko sta na isto službeno potovanje napoteni vsaj dva udeleženca in ni na razpolago službenega avtomobila. V takšnem primeru sopotnikom v avtomobilu ne smejo biti odobrena povračila prevoznih stroškov. Vozniku pripada kilometrina, vrnitev avtoceste in parkirnina na osnovi predloženih računov.

Nekaj navodil lahko najdete tudi na internetu.

lp Adam
Ninapin
Novinec
Novinec

kilometrina tujina

Odgovor Napisal/-a Ninapin »

Vljudno vas prosim za pojasnilo glede obračuna potnega naloga za tujino (službeno potovanje v Nemčijo), ki je trajalo od 22.10.2006 od 10 h do 26.10.2006 do 15h.

Zanima me če se obračunajo tudi nadure, glede na to, da smo delali dnevno 11h (od 8-19h).

In kako je z kilometrino?
- Ali je pravilen podatek, da se obračuna kilometrina po 69,00 SIT/km za Slovenijo, Avstrijo in Nemčijo?
- Ali se dnevnice štejejo samo za tujino po 52 EUR?
- Ali je pravilno, da se v našem primeru štejejo dnevnice po koledarskih dnevnih:
1. 22.10.2006 od 10-24 ure = 14 ur
2. 23.10.2006, 24.10.2006 in 25.10.2006 po 24 ur = 3dni po 24 ur
3. 26.10.2006 od 0-15 ure= 15 ur

in to predstavlja skupaj 5 dnevnic nad 12 ur po 52 EUR?

Ali pa se štejejo tako; od pričetka potovanja ob 10 uri pa do naslednjega dneva do 10 ure je šele 1. dnevnica in jih je torej skupaj 4 polne dnevnice in 5ur, ki se ne obračuna?

Hvala
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Varianta s štirimi dnevnicami je pravilna. :roll:
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Kilometrina je povsod enaka
Višina dnevnice je odvisna od države, kjer delate, od dolžine koliko bivate ter če imate že kak obrok plačan na poti.
Tudi jaz bi vam dal 4 dnevnice
Nadure menim, da vam pripadajo.
Odgovori