Glede na to, da je majhen s.p., ki ima malo poslovnih dogodkov, knjižimo vse kar v E.x.c.e.l.u, dvostavno.
Zanima me, kje najdem, kateri so obvezne zakonski podatki(bianco obrazec), v GK, dnevniku knjiženja, registru OS,posamezni konti,....... ki so potrebne pri izpisu?
hvala in lp
dvostavno knjigovodstvo- izpis evidenc
Moderator: Mirko Zbačnik
-
racunovodko
- Začetnik

-
racunovodko
- Začetnik

he he...
Gre za majhen s.p., ki ima vse skupaj letno približno 100 knjižb. Zaradi tega, se naredi GK-knjiga kar v MS Excelu(ni računovodski program), kjer pa ni možno "zaključiti" posameznega leta.
Zaradi tega je potreben izpis na papir, .........Pa me zanima, kateri podatki morejo biti na papirju.
lp
p.s. V bistvu gre za ročno knjiženja, kot da bi recimo izknjižil, kar s kulico in papirjem.
Gre za majhen s.p., ki ima vse skupaj letno približno 100 knjižb. Zaradi tega, se naredi GK-knjiga kar v MS Excelu(ni računovodski program), kjer pa ni možno "zaključiti" posameznega leta.
Zaradi tega je potreben izpis na papir, .........Pa me zanima, kateri podatki morejo biti na papirju.
lp
p.s. V bistvu gre za ročno knjiženja, kot da bi recimo izknjižil, kar s kulico in papirjem.
Tudi jaz ne razumem dobro vašega vprašanja. Ko vnašate podatke, vnesete npr. datum dokumenta, datum zapadlosti, namen, znesek, konto breme ali dobro,... Vse to kar vnesete "na ekranu" mora biti izpisano tudi na papirju. Poslovno leto mora biti zaključeno. Če program tega ne naredi sam, morate vi namesto njega. Saj če ni zaključeno, kako delate bilance?
DECO
-
racunovodko
- Začetnik