V našem prostovoljnem gasilske društvu imamo težave.
Za leto 2003 imamo končano bilanco. Vendar je prejšni član ki je to vodil naredil tako da upošteval za leto 2003 samo račune kateri so bili plačani. (Po enostavnem knjigovodstvu). Kaj lahko naredimo z računi kateri so bili za prejšnje leto in še niso knjiženi.
---
A je tudi za društva obvezno za leto 2004 dvostavno knjigovodstvo.
---
A lahko knjižim v dvostavnem knjigovodstvu tudi te račune za nazaj in na katere konte bi knjižil.
Robi Pernovšek
Gasilsko društva
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz bi na vašem mestu popravila bilanco. Ker ste bilanco najbrž že oddali, bi na vašem mestu poklicala na AJPES in jim povedala, da ste odkrili napako in da bi radi dostavili novo bilanco. Referentka vam bo povedala kako je treba označiti, da je to popravek.
Za leto 2004 še ni obvezno voditi dvostavnega knjigovodstva, začne se 01.01.2005.
LP
Za leto 2004 še ni obvezno voditi dvostavnega knjigovodstva, začne se 01.01.2005.
LP
A lahko že za to leto začnemo s dvostavnim. Zanima me tudi če se kaj razlikuje kontni plan za društva. Jaz namrač zdaj delam za podjetje. Za društvo pa žal nimam veliko izkušenj, zato me zanima če prevzam to odgovornost.
In če ne bi popravljali bilance a je po kakšnih možnostih da se dodajo računi za leto 2003 v leto 2004.
Robi Pernovšek
In če ne bi popravljali bilance a je po kakšnih možnostih da se dodajo računi za leto 2003 v leto 2004.
Robi Pernovšek
Če ste bilanco že oddali lahko račune za 2003 knjižite v letu 2004 IN SICER NA ISTE KONTE, KOT BI JIH KNJIŽILI V LETU 2003.
Za leto 2004 lahko še delate po enostavnem knjigovodstvu. Za društva je standard 33. Kontni plan je objavljen v IKSU 6/2002, kjer si lahko preberete računovodske usmeritve za društva.
Lep pozdrav, Karmen
Za leto 2004 lahko še delate po enostavnem knjigovodstvu. Za društva je standard 33. Kontni plan je objavljen v IKSU 6/2002, kjer si lahko preberete računovodske usmeritve za društva.
Lep pozdrav, Karmen
Da za leto 2004 že lahko začnete z dvostavnim knjigovodstvom. Kontni plan za društva je drugačen, kot za podjetja. Imate ga v Uradnem listu 107/01 z dne 22.12.2001.
Račune za leto 2003 ne bi dala v leto 2004, lahko jih date, vendar za davčno to ne bo v redu ( če bi vas slučajno preverjali ), tako da vam svetujem, da rajši ne.
LP
Račune za leto 2003 ne bi dala v leto 2004, lahko jih date, vendar za davčno to ne bo v redu ( če bi vas slučajno preverjali ), tako da vam svetujem, da rajši ne.
LP