Literatura
Moderator: Mirko Zbačnik
Literatura
Rada bi naročila zbirko račin drugih predpisov ter zbirko o dajatvah 2006 in me zanima kako se le te posodabljajo? Ali ti vsakič ko so spremembe zakonov pošiljajo novosti? Za koliko časa pa je plačano posodabljanje in koliko potem ponovno stane, da vse posodobiš??
Hvala ter lep pozdrav, NINA
Hvala ter lep pozdrav, NINA
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Govorim lahko le o založbi **** (ker mislim, da se oglašuje tudi na tem portalu), kjer so aktualizacije četrtletne.
naročen sem na ****, kjer ob četrletju pošljejo novosti in navodila, s katerimi listi jih zamenjat. Drugače se pa pozanimajte na založbi.
V tej založbi mislim da so še zbirka **** (ne vem točno naslovov). Avtorji so priznani strokovnjaki, ki izhajajo iz prakse.
naročen sem na ****, kjer ob četrletju pošljejo novosti in navodila, s katerimi listi jih zamenjat. Drugače se pa pozanimajte na založbi.
V tej založbi mislim da so še zbirka **** (ne vem točno naslovov). Avtorji so priznani strokovnjaki, ki izhajajo iz prakse.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Jaz sem naročena na zbirko **** iz založbe ****r, vendar mi gredo aktualizacije na živce, ker so prepogosto in mi tiste menjave strani v mapah vzamejo ogromno časa. Trenutno imam že tri za vložit v mapo - torej mi vse skupaj ne koristi prav veliko. Pa še to. Vsi nasveti zgoraj navedene založbe so bolj prilagojeni d.o.o.jem..
DECO
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ne krivite založbe, pač pa sebe, oziroma zakonodajalce, da tako hitro spreminjajo zakone.
Ne zamerite, mogoče sem si vas malce privoščil, ravno tako kot vi, so verjetno teh aktualizacij veseli v uredništvu založbe. A kaj moremo, če hočemo biti dosledni, se moramo potrudit tudi mi. Navsezadnje moram priznat, da gre to tudi mani rahlo na živce. Ravno mislim, da imam vse v najlepšem redu, že je v poštnem predalu debela kuverta ...

To, da so aktualizacije hitre in sprotne je prej pozitivno od založbe in priporočam vam, da si vzamete čas in napravite aktualizacije pri sebi. Tako boste s vsem na tekočem.
je pa res, da včasih ne uspemo peleteti vseh novosti.
Glede taga, d so nasveti prilagojeni d.o.o. - jem se ne bi strinjal popolnoma. Za zaposlene pri s.p. - jih veljajo namreč enaki predpisi, le ta razlika je, da se prispevke plačuje na zbirne račune občin. zakonodaja je pa drugeče enaka. za zaposlenega je v bistvu vseeno, kakšno statustno obliko ima firma. Za zaposlene pri s.p. je ta prednost, da so pod večjo kontolo glede plačevanje pripspevkov, kar za d.o.o. - je in d.n.o. - je ne morem trdit.
Torej, kar vzemite si čas....
To, da so aktualizacije hitre in sprotne je prej pozitivno od založbe in priporočam vam, da si vzamete čas in napravite aktualizacije pri sebi. Tako boste s vsem na tekočem.
je pa res, da včasih ne uspemo peleteti vseh novosti.
Glede taga, d so nasveti prilagojeni d.o.o. - jem se ne bi strinjal popolnoma. Za zaposlene pri s.p. - jih veljajo namreč enaki predpisi, le ta razlika je, da se prispevke plačuje na zbirne račune občin. zakonodaja je pa drugeče enaka. za zaposlenega je v bistvu vseeno, kakšno statustno obliko ima firma. Za zaposlene pri s.p. je ta prednost, da so pod večjo kontolo glede plačevanje pripspevkov, kar za d.o.o. - je in d.n.o. - je ne morem trdit.
Torej, kar vzemite si čas....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala, elektrik, za korajžo! Saj nisem vsega mislila kot kritiko založbe, ker je pač prav, da nas z novimi predpisi sproti seznanjajo. Le meni to ni všeč, ker je pač umikanje starih listkov in nadomeščanje z novimi zelooo dolgočasno. In ker večina sprememb za moje potrebe ni tako nujna, bi raje videla, da bi mi namesto petkrat letno po 100 strani, ki jih je potrebno zamenjat, poslali konec leta kar vseh 500 spremenjenih. Smo pač računovodje bolj leni, pardon, samo nekateri.
Lep dan, čeprav je oblačen.
Lep dan, čeprav je oblačen.
DECO
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Lenoba je gonilo napredka, to vedno trdim
, drugače bi še vedno hodili peš. Tudi jaz nimam kaj dosti veselja spremetavanjem listov.... . Da pa smo nekteri računovodje bolj leni ... no ja, tega ne govoriva naglas
.
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: