organiziran prevoz na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
micka5
Začetnik
Začetnik

organiziran prevoz na delo

Odgovor Napisal/-a micka5 »

V podjetju imamo organiziran prevoz delavcev na delo s kombijem, ki je last podjetja - št. sedežev 1+8. Prevoze vrši ali delovodja ali njegov namestnik. Obvezno in kasko zavarovanje imamo urejeno, tako za potnike, kakor za šoferja, tudi proti tretji osebi. Zanima me sledeče:
- ali mora imeti šofer kakšna pooblastila ( od direktorja ?) , da vozi ljudi na delo
- v primeru nesreče in poškodovanja potnikov - kakšno odgovornost nosi direktor, glede na to, da je vozilo v lasti podjetja in kakšno šofer
- ali mora biti v pogodbi o zaposlitvi delovodje navedeno, da vozi ljudi ...

Ne vem kam bi se obrnila za odgovore. Lepo prosim, če mi kdo pomaga ali vsaj namigne, kam naj se obrnem.
Hvala in lep vikend
elis
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a elis »

Dosti odgovorov ti ne bom dala,smo pa imeli mi primer,ko so se 3 delavci sami vozili na delo s kombijem.Mi smo jim dali za podpisat eno izjavo,da se strinjajo,da se vozijo s kombijem in,da nimajo pravice vračila potnih stroškov.Za to izjavo raje poskrbite,da se kot firma zaščitite zaradi morebitnih kasnejših sporov med vami in delavci,ker nikoli se ne ve!
Imeli so tudi uni zelen potni nalog,kjer smo napisali kdo se vozi in ta nalog je veljal mesečno in seveda relacija kje se vozijo!
Upam,da sem malo pomagala :?
Odgovori