Obvestilo o knjigovodskih evidencah terjatev in obveznosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
spacelife
Novinec
Novinec

Obvestilo o knjigovodskih evidencah terjatev in obveznosti

Odgovor Napisal/-a spacelife »

Imam začetniško težavo...namreč v petek sem prejel obvestilo da nisem poravnal članarine za obrtno zbornico za 4 prejšnje mesece...

Podjetje (popoldanski s.p. - enostavno knjigovodstvo - drugače redno zaposlen) sem registriral 1. januarja 2006 in redno plačujem pavšalne stroške za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter za zdravstveno zavarovanje....

Nisem pa vedel da dejavnost DE22.250 druge tiskarske storitve spada pod obrti podobna dejavnost....zato tudi nisem plačeval članarine obrtni zbornici (prek dursa), zavedlo pa me je dejstvo da nisem DDV zavezanec in imam manj kot 5.000.000,00 SIT na leto...mislil sem da sem tega plačila oproščen...

Skupaj znese to 24.782,00 SIT obračunajo pa se tudi zamudne obresti... v skladu z Zakonom o predpisani obrestni meri...

Ali moram sedaj nakazati na DURS skupni znesek ali znesek po posameznih mesecih ter kako to poknjižim...skupaj z zamudnimi obrestmi...

Prosim za pomoč...

P.S.
Z obrtno zbornico sem se že dogovoril da ji pošljem sklep o vpisu v poslovni register Slovenije
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Da nakazati morate na račun DURS-a, saj so vam verjetno zraven napisali kam morate nakazati!? Nakažete celotni znesek, od katerega vam gre znesek za članarine v strošek medtem ko so zam.obresti davčno nepr.odhodek!

LP NINA
Odgovori