preveč plačan davek iz dejavnosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KOS
Začetnik
Začetnik

preveč plačan davek iz dejavnosti

Odgovor Napisal/-a KOS »

Letos smo ugotovili da smo lansko leto ker se je spremenila odločba glede datumov plačila in zapadlosti 1X preveč plačali akontacijo davka od dohodka iz dejavnosti. To nam v tem letu sedaj hodi narobe ker imamo odprt znesek ki je bil plačan po banki :oops: . Ker vem da tega zneska niti pod slučajno ne bomo dobili nazaj bi radi poknjižili stvar brez obvestila da je naših X-tisoč SIT bilo podarjenih.

Sedaj me zanima kako naj to poknjižim? Zmanjšati moram konto 2640-obveznost za plačilo davka iz dej. kaj pa pritiknjižba?

Lepo bi prosil za odgovor!!!
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Seveda boste denar dobili nazaj. To plačilo upoštevajte/poračunajte pri naslednjem plačilu, če pa je znesek velik, pa se lahko an davčni dogovorite da se razknjiži na druge obveznosti.
Lep pozdrav
Nataša
KOS
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a KOS »

Kako pa naj razknjižim da bo od sedaj naprej pravilno???

Hvala!!
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Jaz bi se po mnenje, kam preknjižiti, obrnila na knjigovodstvo DURS-a.
Vsaj pri nas so zelo prijazni in radi pomagajo.
Napisati boste morali vlogo, kjer boste prosili, da vam preknjižijo iz tega in tega konta na ta in ta konto, pa ne bo nobenega problema.

LP :)
Debby
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Debby »

Moj predlog: Pokličite vašega kontrolorja na davčno in se z njim domenite.

Mi smo imeli podoben primer. S kontrolorjem sva se dogovorila, kam preknjižimo preplačilo davka (mi smo preknjižili na obveznosti iz palč). Nakar sem jim poslala še pisno kako smo se telefonsko dogovorili in pri naslednjih plačah sem upoštevala preplačilo.

Tako se je stvar zaprla.

Jaz bi se na vašem tako dogovorila ne glede na znesek. Brez veze, da oni danes vam vračajo, jutri mate pa vi obveznost do jih.

Upam, da sem pomagala.

LPDeb
Odgovori