Imam s.p. in sem podizvajalec za točno določeno podjetje. Od tega podjetja imam v najemu tovorni avto. Torej si podjetje obračuna amortizacijo in vzdrževanje tovornega avtomobila. Jaz plačujem nafto. Kaj lahko gre meni v stroške? Stroški nafte ali kilometrina?
Že naprej hvala za odgovore.
Najem tovornega vozila in stroški
Moderator: Mirko Zbačnik
Stroški goriva vsekakor.
Kilometrina, če dejansko to tudi plačate najemodajalcu. - Tu sem imel v mislih najem, ki se obračuna glede na km, kar so za menoj že napisali.
Kilometrina, če dejansko to tudi plačate najemodajalcu. - Tu sem imel v mislih najem, ki se obračuna glede na km, kar so za menoj že napisali.
Nazadnje spremenil jambolaja, dne 19 Jun 2006, 11:43, skupaj popravljeno 1 krat.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
V stroške si lahko upoštevate dejanske stroške ( nafto, cestnine, parkirnine, vzdrževanje ...) in pa seveda tudi najemnino za tovorno vozilo
Kilometrina pa je čisto nekja drugega. Je provračilo stroškov za uporabo zasebnega vozila za službene nemene in vključije vse ( amortizacijo, bencin, vzdrževanje...... )
Lp,
MG
Kilometrina pa je čisto nekja drugega. Je provračilo stroškov za uporabo zasebnega vozila za službene nemene in vključije vse ( amortizacijo, bencin, vzdrževanje...... )
Lp,
MG