zdravniški pregled

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romana82
Začetnik
Začetnik

zdravniški pregled

Odgovor Napisal/-a romana82 »

zaposlila sem se v podjetju za določen čas 1 leta z 3-mesečno poskusno dobo. podjetje me je napotilo na zdravniški pregled ki pa sem ga morala plačati sama na moje stroške, ker oni prvega ne plačujejo
zdaj me pa zanima ali lahko zahtevam povračitev stroškov zdr.pregleda.

lp
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

V 5. odstavku 26.člena ZDR je navedeno, da zaradi ugotovitve kandidatove zdravstvene zmožnosti za opravljanje dela delodajalec na svoje stroške napoti kandidata na predhodni zdravstveni pregled skladno s predpisi o varnosti in zdravju pri delu.

Menim da ta navedba zadostuje kot podlaga za vašo zahtevo.

Lp
marea
romana82
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a romana82 »

hvala za odg.
zdej me pa še zanima, če dam odpoved in se zaposlim v drugem podjetju ali lahko vseeno zahtevam povračitev stroškov pregleda
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Seveda, vendar ko ne boste več pri njih jim bo upadla volja po povračilu.
Lahko pa to stvar iztožite, ker je zakonsko predpisana.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Po zakonu vam mora zdravniški pregled plačati delodajalec. Pa se samo za trenutek dajte v kožo delodajalca, ki je morda mali s.p. Plača pregled delavki (25.000,00), ta pa se naveliča dela, da odpoved in delodajalec izgubi denar in delavko. Če hoče zaposliti novo, ji mora ponovno plačati zdravniški pregled. Zakoni so napisani za poštene delodajalce in poštene delavce. Če pa iščemo samo svoje koristi, so zakoni slabi, enkrat za ene, drugič pa za druge.
lp
DECO
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Deco, se popolnoma strinjam z vami. Težava je predvsem v dejavnostih, kjer je večja fluktuacija zaposlenih.

Lp
marea
Odgovori