Zanima me, kakšna je razlika vodenja poslovnih knjig med s.p. in d.o.o.?Ali mi lahko to kdo po domače razloži?
Lp
Razlika med d.o.o. in s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Razlike se ne da kar "po domače" razložiti. Precej je že na forumu okrog tega.... poglejte po temah...(dohodnina s.p., davčni obračun, obračun davka od dohodka,...).
Nekaj osnovnega:
d.o.o. ima kapital....s.p. ga nima
d.o.o. ima neto plačo.... s.p. jo nima (če d.o.o. ni enoosebna družba)
d.o.o. bolj ozko razpolaga z gotovino.... s.p. ima pretoke gotovine, vendar mora voditi evidenco z gospodinjstvom
d.o.o. je pravna oseba .... s.p. zame ni ne pravna ne fizična oseba... obdavčen je prek Zakona o dohodnini in na koncu (po mojem mnenju) plača kar precej davka
d.o.o. vodi knjige dvostavno.... s.p. jih pod določenimi pogoji lahko enostavno, lahko je normiranec,...
Preberite si:
http://www.japti.si/index.php?id=845
Obrnite se na razvojne, podjetniške centre v svoji bližini - res da niso kaj prida profi (razen izjem), mogoče boste pa še kak denar lahko koristili pri odpiranju firme.
LP
A
Nekaj osnovnega:
d.o.o. ima kapital....s.p. ga nima
d.o.o. ima neto plačo.... s.p. jo nima (če d.o.o. ni enoosebna družba)
d.o.o. bolj ozko razpolaga z gotovino.... s.p. ima pretoke gotovine, vendar mora voditi evidenco z gospodinjstvom
d.o.o. je pravna oseba .... s.p. zame ni ne pravna ne fizična oseba... obdavčen je prek Zakona o dohodnini in na koncu (po mojem mnenju) plača kar precej davka
d.o.o. vodi knjige dvostavno.... s.p. jih pod določenimi pogoji lahko enostavno, lahko je normiranec,...
Preberite si:
http://www.japti.si/index.php?id=845
Obrnite se na razvojne, podjetniške centre v svoji bližini - res da niso kaj prida profi (razen izjem), mogoče boste pa še kak denar lahko koristili pri odpiranju firme.
LP
A
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: