potrditev - jubilejna nagrada

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kimi
Nov član
Nov član

potrditev - jubilejna nagrada

Odgovor Napisal/-a kimi »

Name vpliva vročina, pa sem čisto zmedena glede jub. nagrade.
V IKS-u je pod vsebino "Povračilo stroškov v zvezi z delom in drugimi dohodki" objavljena višina jub. nagrade in sicer

enkrat pod
-povračila stroškov v zvezi z dleom in drugi dohodki, ki se ne vštevajo v davčno osnovo za 10 let delo.dobe 110.000,00 SIT

in enkrat pod
-pregled določb o pravicah do povračil str.v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov ter njihovih zneskov po SKP za gosp.dejav. za leto 2006
71.883,00 SIT

Pomeni to, da znaša najnižji znesek 71.883,00 SIT in najvišji 110.000,00 SIT kateri ni obdavčen in ob izplačilu ni potrebno oddajati REK-a?

Če bi naprimer izplačali 120.000,00 SIT (za 10 let), bi za razliko 10.000,00 SIT morali obračunati in plačati dohodnino ter oddati REK obrazec.

Prosim da mi nekdo potrdi če kljub vročini prav razmišljam

Hvala in lep dan

KIMI
kimi
Nov član
Nov član

jub.nagrada

Mi res nihče ne more odgovoriti če prav razmišljam ali pa mogoče napačno?

Prosim lepo za pomoč!

LP Kimi
mojcar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mojcar »

Znesek 110.000,00 SIT je znesek iz uredbe do katerega vam pri izplačilu jubilejne nagrade za 10 let ni potrebno plačati prispevkov in akontacije dohodnine. Če izplačate za 10 let višjo jubilejno nagrado morate za razliko nad 110.000,00 sit plačati prispevke in dohodnino.
Drugi znesek pa je jubilejna nagrada ki jo je predpisovala splošna kolektivna pogodba. Manj kot to delavcu za 10 let ne morete izplačati. Seveda pa je pomembna vaša panožna kolektivna pogodba in kaj določa. Zneski panožnih kolektivnih pogodb za jubilejne nagrade so različni. V večini primerov je za 10 let delovne dobe ena izhodiščna plača za prvi tarifni razred.
kimi
Nov član
Nov član

Hvala za pojasnilo. Za nas je veljala SKP, torej ni nič narobe če izplačamo 110.000,00 (za 10 let) in REK-a ne rabimo oddati na DURS.

Lep dan
Kimi
Odgovori