Statisticni podatki o prilivu

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ody
Nov član
Nov član

Statisticni podatki o prilivu

Odgovor Napisal/-a ody »

Smo novo ustanovljen d.o.o., in sele dobivamo izkusnje :shock:
Dobili smo priliv iz tujine. Menda moramo statisticno porocilo o prilivu za banko. Kaksne podatke se pise? Kaj je sifra osnove? 100 krat hvala za pomoc.
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Šifra osnove je tromestna številka, s katero banki poveste, za kakšno storitev ste dobili plačilo. Na pamet teh šifer ne vem (sama delam statistiko prilivov preko Proklika in se mi tam odpre seznam šifer).
Najbolje, da pokličete vašo banko.
Anela
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Npr. Plačilo blaga je šifra 112.

lp
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Šifrant je objavljen v URL RS št. 102/2003

Lp
A
ody
Nov član
Nov član

se o porocanju

Odgovor Napisal/-a ody »

Kontaktirala sem banko, in nimajo pojma o tem porocanju. Ne bom omenila, katera banka je to, da ne delam negativne publicitete, saj imamo skozi probleme z njimi. Sifrante sem dobila.
Kje bi lahko dobila obrazec, moram porocati direktno Banki Slovenije (tako so mo na nasi banki rekli, da se jim zdi), ali je dovolj ta obrazec, ki sem ga dobila preko nase banke in Halcomovega programa?100x hvala za pomoc.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Banke bi morale same poročati o prilivih na račun prejemnika. Pri plačilih pa itak sami izpolnjujete statistiko. Banke znajo biti včasih res nenavadne.
MATEJA37
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Šifra osnove

Odgovor Napisal/-a MATEJA37 »

Živio!

Pri nas delamo tako. Ko dobimo priliv od banke, napišemo šifro osnove (ponavadi imamo 112 prodaja blaga) ter pošljemo na tisto banko, na katero smo dobili priliv. In to je vse. Delamo z večimi bankami in za vse banke velja enako.
Verjetno potem banke same pošiljajo Banki Slovenije.

Lep pozdrav
Mateja
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Take izkušnje, kot je opisala Mateja, imam tudi jaz pri vseh bankah. Banki Slovenije pošljemo obvestilo le v tistih redkih primerih, ko se pošta matični banki "izgubi" oz. če kdo na kaj kdaj pozabi. Običajno Banka Slovenije v takih primerih pošlje obvestilo, da o tem in tem prilivu ni poročano in da imamo možnost popravnega izpita.
Odgovori