Pozdravljeni,
zanima me, kje bi bilo mogoče najti karkoli iz prakse na področju transfernih cen rezident - nerezident glede Metode pribitka na stroške. S tem mislim predvsem na to, kje je možno najti podatke o podjetjih, s katerimi lahko nato primerjamo pribitek na stroške in upravičujemo določeno TC? Sicer sem prebrala knjigo od mag. Boštjana Petauerja in vse slovenske zakonske predpise in še precej člankov na to temo, vendar pa je zelo težko priti do kakšnih oprijemljivih napotkov, kako naj bi analiza primerljivosti, funkcij in tveganj potekala v praksi.
Hvala za odgovor že vnaprej!
LP
Transferne cene: rezident - nerezident
Moderator: Mirko Zbačnik
Zanima me, če se kdo pri pripravi dokumentacije za transferne cene srečuje s kakšnimi težavami glede primerjave oziroma s pridobivanjem primerljivih tržnih cen?
Je dovoljeno po določenjem času menjati metodo za popolnoma iste transakcije iz na primer Metode primerljivih prostih cen v Metodo pribitka na stroške, ker nisem tega zasledila v nobeni literaturi?
Hvala za odg.
LP
Je dovoljeno po določenjem času menjati metodo za popolnoma iste transakcije iz na primer Metode primerljivih prostih cen v Metodo pribitka na stroške, ker nisem tega zasledila v nobeni literaturi?
Hvala za odg.
LP