Ustanovitev kluba

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Kaja1
Začetnik
Začetnik

Ustanovitev kluba

Odgovor Napisal/-a Kaja1 »

Pozdravljeni!

Zanima me, če ima dotična oseba klub in spletno stran, če mora imeti objavljen statut? Je statut javna zadeva? Si ga lahko sposodim, ga priredim po svoje, uporabim za svoj klub in objavim?

Hvala za odgovore in lep dan! :)
Kaja1
Začetnik
Začetnik

A res nihče ne ve, ali je statut kluba javna zadeva, ali ne? Hvala
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Kakšna je pravna oblika vašega kluba? Če je to društvo, boste vse o temeljnem aktu našli v Zakonu o društvih.
Kaja1
Začetnik
Začetnik

pamps napisal/-a:Kakšna je pravna oblika vašega kluba? Če je to društvo, boste vse o temeljnem aktu našli v Zakonu o društvih.
Ga še nimamo, se še dogovarjamo. Ampak mene čisto nekaj drugega zanima:

-Ali je statut kluba javna zadeva (se pravi, da je na internetu dostopen vsem ljudem, kot npr. pri podjetju vsi podatki), ali je interna zadeva in se ga ne daje naprej, oz. posreduje drugim ljudem?

Hvala
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Ne razumem vas. Podjetjem ni potrebno ustanovnega akta objavljati na svojih spletnih straneh. Mnogo podjetij sploh nima spletne strani. Pogledala sem pet naključno izbranih slo društev, pa nihče ne objavlja svojega statuta. Ko boste registrirali klub, bo to pravna oseba in osnovni podatki bodo objavljeni v vseh mogočih registrih, tudi na internetu.
Žal, več ne vem in upam, da se oglasi kdo, ki je na tem področju domač.
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Sam statut ne zapade pod Zakon o varstvu osebnih podatkov in je po mojem mnenju lahko javen.
Zakaj lahko? Ker je to čisto stvar posamezne organizacijske oblike. Delniška družba mora objavljati določene spremembe statuta na osnovi ZGD. Zasledila sem, da tudi občinski statuti morajo biti javni na osnovi Zakona o lokalni samoupravi. Kolikor vem je tudi dejavnost društev javna. Ni pa nujno, da mora biti statut objavljen na internetu.
Zato boste morali prvo določiti organizacijsko obliko.

Koda: Izberi vse

Si ga lahko sposodim, ga priredim po svoje, uporabim za svoj klub in objavim?
Če javno objavljen statut na spletni strani ni zavarovan s avtorskimi pravicami, ga lahko priredite in uporabite.

Lp
Odgovori