Zavod za zaposlovanje - prijava

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
roki
Računovodja
Računovodja

Zavod za zaposlovanje - prijava

Odgovor Napisal/-a roki »

Pozdravljeni vsi skupaj.

Nekje sem zasledila, da če s.p. zapre oz. zaključi z dejavnostjo in se prijavi na zavod za zaposlovanje - dejavnost pa je zaključil z dobičkom - da ni upravičen do nadomestila med čakanjem na delo.
Ali je to res? Koliko izgube "mora imeti", da dobi nadomestilo, mogoče kdo ve??? :? :( :oops:
roki
Računovodja
Računovodja

Kaj res nihče ne ve? :cry:
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Menim, da je to to:
je lastnik ali solastnik gospodarske družbe, v kateri je dobiček iz poslovanja brez upoštevanja znižanj in davčnih olajšav, povečan za obračunane obvezne prispevke za socialno varnost, glede na kandidatov poslovni delež, v letu 2004, presegel letni znesek zajamčenega nadomestila plače za to leto (512.654 tolarjev),

V kolikor ne presegate tako izračunanega zneska, ste upravičeni do nadomestila.

Lp
roki
Računovodja
Računovodja

Zoris, hvala za odgovor.
To me je zanimalo zato, ker je že bil primer, da je s.p. zaprl dejavnost, se prijavil na Zavod za zaposlovanje, nato pa ostal praznih rok, kar se tiče nadomestila, ker je prikazal minimalni dobiček.
Drugi je prikazal minimalno izgubo in tudi ni nič dobil, tretji pa, ki je imel tudi zgubo, malo večjo, pa je bil deležen nadomestila.

LP :)
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Sicer za leto 2005 nimam podatka. To določilo si razlagam tako, da vaš dobiček brez olajšav (investiranje, itd.) povečate za znesek letnih prispevkov.
In, če je to manj kot 512.654 tolarjev, potem boste po mojem mnenju prejemali nadomestilo.

Zavod za zaposlovanje pač meni, da s *-0,00 SIT dobička neto lahko živite - ne preživite, prispevke pa ste si tako ali tako plačevali v višini*512.654 tolarjev.

Lp
Odgovori