Kot studentu mi je nekako "uspelo" pozabiti oddati dohodnino za leto 2002. Slisal sem, da lahko se v roku 5 let oddam pozabljeno dohodnino. JE to res? Kja mi svetujete, poleg tega da naj drugic pravocasno oddam dohodnino
dohodnina za leto 2002
Moderator: Mirko Zbačnik
dohodnina za leto 2002
Hi!
Kot studentu mi je nekako "uspelo" pozabiti oddati dohodnino za leto 2002. Slisal sem, da lahko se v roku 5 let oddam pozabljeno dohodnino. JE to res? Kja mi svetujete, poleg tega da naj drugic pravocasno oddam dohodnino
?
Če ste imeli prejemke samo za začasno ali občasno delo preko del študentskega servisa in če ti prejemki niso presegali 51% povprečne plače v letu 2002 (za leto 2003 je to 1.549.584 sit, lani je bilo okrog 1.400.000 Sit), vam ni bilo potrebno oddati dohodninske napovedi za leto 2002. Nikjer v zakonih ne piše, da lahko oddate dohodnino še v roku 5 let. Po vsej verjetnosti, če bi bili morali oddati ( se pravi, če bi vaši dohodki presegali 51%) napoved dohodnine v letu 2002 in če jo niste, bi vam iz davčne poslai poziv za predložitev napovedi in še kaznovali bi vas.
lep pozdrav!
Ika

lep pozdrav!
Ika
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal arnold</i>
<br />Hi!
> iz davčne poslai poziv za predložitev napovedi in še kaznovali bi vas.
Kam naj posljem predlozitev napovedi?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Na davčno izpostavo vašega stalnega bivališča.
<br />Hi!
> iz davčne poslai poziv za predložitev napovedi in še kaznovali bi vas.
Kam naj posljem predlozitev napovedi?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Na davčno izpostavo vašega stalnega bivališča.