sprememba S.P. ja v popoldanski S.P.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
kalil007
Novinec
Novinec

sprememba S.P. ja v popoldanski S.P.

Odgovor Napisal/-a kalil007 »

V tem šolskem letu sem vpisan v 1. letnik izrednega študija, hkrati pa imam odprt S.P. Zanima me kakšen je postopek za spremembo "polnega" S.P. v "popoldanski" S.P.?

Zavedam se da trenutno še ne izpolnjujem pogoja s katerim bi imel zdravstveno zavarovanje sklenjeno z drugega naslova. Vendar pa bi potem, ko bi imel popoldansko dejavnost zdravstveno zavarovanje sklenjeno, saj naj bi imeli pravice tako redni kot izredni študentje izenačene.
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Takozvanega popoldanskega s.p. v bistvu ni. Razlika je le v tem, da imaš sklenjeno zavarovanje iz s.p., torej si zaposlen, ali pa imaš zavarovanje iz kakšnega drugega vira (napr. tudi da si študent). V tem primeru plačuješ le pavšalne prispevke za PIZ in zdravstveno zavarovanje.

Spremembo torej narediš tako, da prekineš delovno razmerje pri svojem s.p.

Lp.
dejna
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dejna »

Tole tudi mene zanima.
Sem v zelo podobni situaciji: II. letnik podiplomskega izrednega študija, pred kratkim pa sem odprla s.p., ki bi ga sedaj zaradi znižanja dajatev želela preoblikovati v dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.).
Je to sploh možno?
Sem lahko samo (izredni) študent in imam (popoldansko) dopolnilno dejavnost?
Ali je za popoldanski s.p. potrebno imeti neko zaposlitev ali ne?

Hvala in lep pozdrav,

dejna
dejna
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dejna »

Pozabila sem še na eno vprašanje. Verjetno bo zvenelo precej nepoznavalsko, ... ker tudi sem nepoznavalka teh zadev.

Če prekinem delovno razmerje s svojim s.p., kaj se zgodi z s.p.-jem? Kdo ga vodi, čigav je, ali sploh še je?

Hvala.
Odgovori