popoldanski s.p.-študent
Moderator: Mirko Zbačnik
popoldanski s.p.-študent
Ali morda kdo ve, kaj se zgodi, če ima študent registriran popoldanski s.p., ko mu preneha status študenta. Ali avtomatsko postane reden s.p. ali je lahko "čakajoč na delo" kot drugi št6udenti.
obračun prispevkov za social.varn.za zaseb.-študentski s.p.
Zanima me, kako izgleda obračun prispevkov za popoldanski s.p. in kateri prispevki se in kateri se ne obračunajo. Se osnova kaj razlikuje ali je enaka kot pri običajnem s.p.
Ali lahko na DURS oddam ta obrazec in katera polja moram izpolniti?
http://www.uradni-list.si/priloge/RS_-2 ... 1-0000.PDF
Se mi zdi namreč, da online obrazca ne morem uporabiti, ker mi tam izračuna polne prispevke.
Zelo bi bila vesela, če bi mi kdo pomagal...
lp
Ali lahko na DURS oddam ta obrazec in katera polja moram izpolniti?
http://www.uradni-list.si/priloge/RS_-2 ... 1-0000.PDF
Se mi zdi namreč, da online obrazca ne morem uporabiti, ker mi tam izračuna polne prispevke.
Zelo bi bila vesela, če bi mi kdo pomagal...
lp
Mnenje,
če imate status študenta plačujete PIZ 5.847,00 SIT, ter prispevki za nesreče pri delu 672,00 SIT. Obrazca ni potrebno predložiti za popoldance. Plačilo sprovedete na TRR vaše pristojne davčne uprave kjer se pozanimate tudi za sklice, ki so obvezni za plačilo.
Glede članarine pa je odvisno kakšno dejavnost upravljate za obrtno zbornico, za zbornico gospodarsko pa ponavadi pošljejo račun po zaključnem računu.
Lep pozdrav
če imate status študenta plačujete PIZ 5.847,00 SIT, ter prispevki za nesreče pri delu 672,00 SIT. Obrazca ni potrebno predložiti za popoldance. Plačilo sprovedete na TRR vaše pristojne davčne uprave kjer se pozanimate tudi za sklice, ki so obvezni za plačilo.
Glede članarine pa je odvisno kakšno dejavnost upravljate za obrtno zbornico, za zbornico gospodarsko pa ponavadi pošljejo račun po zaključnem računu.
Lep pozdrav
Kaj pa če imaš status IZREDNEGA študenta? Prispevki ostanejo enaki, ali je kaj več za plačevati zdravstveno zavarovanje?fiser napisal/-a:Mnenje,
Lep pozdrav
Hvala