Prevoz na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
genius
Novinec
Novinec

Obračun potnih stroškov

Odgovor Napisal/-a genius »

Lep pozdrav,

imam vprašanje za strokovnjaka na tem področju. Zanima me, na kakšen način mi mora podjetje obračunati potne stroške glede na naslednje podatke:

v kraju kjer živim ni mogoča povezava z javnim prevoznim sredstvom. Najbližje avtobusno postajališče je oddaljeno 2km. Ali v tem primeru delodajalec sploh lahko obračunava 60% stroškov od najcenejšega javnega prevoza na delo ali mi mora (ker nimam direktne povezave z javnim prevoznim sredstvom) povrniti 60% od 35 SIT.

Zanima me, ali lahko delodajalec na kakršenkoli način kombinira z različnimi prevozi? Torej 2 km z avtom in ostalo naprej z avtobusom?

Hvala vnaprej.

LP
genius
Novinec
Novinec

Prevoz na delo

Lep pozdrav,

zanima me, na kakšen način mi mora podjetje obračunati potne stroške glede na naslednje podatke:

v kraju kjer živim ni mogoča povezava z javnim prevoznim sredstvom. Najbližje avtobusno postajališče je oddaljeno 2km. Ali v tem primeru delodajalec sploh lahko obračunava 60% stroškov od najcenejšega javnega prevoza na delo ali mi mora (ker nimam direktne povezave z javnim prevoznim sredstvom) povrniti 60% od 35 SIT.

Zanima me, ali lahko delodajalec na kakršenkoli način kombinira z različnimi prevozi? Torej 2 km z avtom in ostalo naprej z avtobusom?

Hvala vnaprej.

LP
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Prevoz na delo

Odgovor Napisal/-a pamps »

genius napisal/-a:Zanima me, ali lahko delodajalec na kakršenkoli način kombinira z različnimi prevozi? Torej 2 km z avtom in ostalo naprej z avtobusom?
To je, po mojem, najbolj logična opredelitev. Tudi jaz tako razumem Uredbo o povračilih stroškov.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Ja, lahko vam kombinira prevoze.
Mogoče ni javnih prevoznih sredstev, ki bi vas pripeljali odpeljali ustrezno vašem delovniku?
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Čemu podvajate teme?
Predlagam, da drugič znotraj iste teme postavite podvprašanje ali kaj podobnega in bo spet skočila na vrh.
Mirko ali Nina a je možno združevati teme?
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Ja, Jam, možno je združevati teme, ampak včasih preprosto ni časa slediti vsem ... Saj smo imeli (oz. imamo še) odprt razpis za moderatorje, pa se ni nihče javil ...
genius
Novinec
Novinec

jambolaja napisal/-a:Ja, lahko vam kombinira prevoze.
Mogoče ni javnih prevoznih sredstev, ki bi vas pripeljali odpeljali ustrezno vašem delovniku?
Težava je v tem, ker do postajališča, ki je oddaljeno 2km nimam javnega prevoznega sredstva. V tem primeru bi moral do 2km s svojim osebnim avtomobilom, ki pa bi ga uporabljal le za to pot, za kar se mi ga pa ne izplača imeti. Ali so to tisti "objektivni" razlogi, zaradi česa mi mora delodajalec plačati 60% od 35SIT za osebni prevoz?
Odgovori