V d.n.o. smo preko komisionarja prodali osebni avtomobil, star dobri 2 leti. Avto je bil kupljen na leasing, tako da kar smo dobili za avto smo poplačali leasing hišo to mi je jasno, mi gre pa za drug problem. V knjigovodskih evidencah je ta avto vreden skoraj 5 mio, prodali smo ga komaj za 2,9 mio sit. Kako razknjižiti na osnovnih sredstvih?
Komisionarju smo izdali račun z klavzulo da ddv ni obračunan, saj ga tudi mi nismo upoštevali - smo ravnali prav?
Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Prodaja osebnega avtomobila - d.n.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
prodaja os.avta-lizing-DDV-obup
tudi mene zanima, kako ste naredili. Imam isti primer. Na leasing smo kupili os.avto na d.n.o. Ker je zadeva z nalogi in bonitetami preveč skomplicirana in predraga, bi radi avto izločili s firme. Hoteli smo prevzem lizinga na fizično osebo, vendar pri tem lizing hiša še enkrat zaračuna DDV. Ker se nam to zdi neumnost, saj smo DDV enkrat že plačali /in ga ne odbijali/, bi po drugi varianti avto odkupili od lizing hiše, torej d.n.o. postane lastnik in ga preko komisionarja proda lastniku firme. Tudi komisionar hoče od d.n.o.-ja račun z obračunanim DDV-jem. Sedaj ne vemo, kako bi se avta znebili z d.n.o.-ja brez, da še enkrat plačamo DDV. Ali naj ga spustimo brez ročne zavore po hribu, ali pa naj damo d.n.o. v stečaj. Lepo prosim za pomoč, saj smo že čisto obupani.