Pravilnik ozavarovanju osebnih podatkov
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Ida_Smonkar
- Nov član

- Kraj: Slovenia
Pravilnik ozavarovanju osebnih podatkov
Pozdravljeni!
Vljudno prosim, če kdo ima "Pravilnika o zavarovanju osebnih posatkov", da mi pošlje vzorec. Smo majhna družba, ki zaposluje v eni osebi splošno kadrovske zadeve in računovodstvo. Zaposlujemo 30 ljudi.
Moj elektronski naslov: s_ida@email.si.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem! LP
Vljudno prosim, če kdo ima "Pravilnika o zavarovanju osebnih posatkov", da mi pošlje vzorec. Smo majhna družba, ki zaposluje v eni osebi splošno kadrovske zadeve in računovodstvo. Zaposlujemo 30 ljudi.
Moj elektronski naslov: s_ida@email.si.
Za pomoč se vam lepo zahvaljujem! LP
varstvo osebnih podatkov
Iz interneta sem si potegnila vzorec -katalog zbirk osebnih podatkov-
v katerem piše,da, od točke 1 pa do točke 13 je potrebno podatke
skladno z določbami 27. člena ZVOP posredovati pristojnemu državnemu organu, ki vzdržuje zbirk osebnih podatkov.Kdo pa je to?
v katerem piše,da, od točke 1 pa do točke 13 je potrebno podatke
skladno z določbami 27. člena ZVOP posredovati pristojnemu državnemu organu, ki vzdržuje zbirk osebnih podatkov.Kdo pa je to?
Ravnokar berem Prijava zbirke osebnih podatkov, kjer piše, da moramo izdelati katalog zbirke osebnih podatkov (26.člen ZVOP-1) določene podatke oz. splošne opise iz katakoga pa moramo vsaj 15 dni pred vzpostavitvijo zbirke osebnih podatkov prijaviti informacijskemu pooblaščencu. Piše še da prijava ni obvezna za tiste ki nimajo več kot 20 oseb zaposlenih za nedoločen čas, o tistih zbirkah osebnih podatkov, ki jih o svojih zaposlenih vodi v skladu z zakomon (Zakon o evidencah..)
Kljub navedenemu je potrebno vzpostaviti katalog zbirke osebnih podatkov o zaposlenih in izdelati ustrezen pravilnik (25. člen ZVOP-1).
Kljub navedenemu je potrebno vzpostaviti katalog zbirke osebnih podatkov o zaposlenih in izdelati ustrezen pravilnik (25. člen ZVOP-1).
Imejte se....
Zanima me, če mora tako evidenco voditi tudi s.p. ki ima le enega ali dva zaposlena in ali tudi oni potrebujejo pravilnik?
Ali je res, da morajo vsi zdravniki in zobozdravniki skleniti ustrezne pogodbe z računovodskimi servisi glede varovanja podatkov?
Kje se tu najdejo računovodski servisi; nekateri imajo pri sebi shranjene tudi delavske knjižice od zaposlenih pri s.p. in d.o.o.
Ali je res, da morajo vsi zdravniki in zobozdravniki skleniti ustrezne pogodbe z računovodskimi servisi glede varovanja podatkov?
Kje se tu najdejo računovodski servisi; nekateri imajo pri sebi shranjene tudi delavske knjižice od zaposlenih pri s.p. in d.o.o.
Razumela sem, da mora računovodski servis, ki razpolaga s podatki več pravnih oseb, upoštevati tudi pogoje, ki jih njegove stranke zapišejo v svojih aktih. V zakonu namreč nismo našli minimalnih tehničnih pogojev, torej jih je vsak v določil sam, v svojem aktu. In nekateri so želeli tudi pogodbo, s katero smo se zavezali o načinu varovanja teh podatkov (tistih, ki so v pisni obliki in tistih, ki so na el.medijih). Ni pa nihče zapisal nemogočih zahtev, oziroma smo te pogoje že prej izpolnjevali, samo zapisanih nismo imeli.
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt: