Študentski kub ni davčni zavezanec. Zanima me ali se smatra celotno izplačilo študentskega kluba kot prihodek kluba ali morda le delno.%?
Ali je tudi pri klubu meja za davčnega zavezanca 5.000.000,00 sit letnega prihodka. Hvala za odgovore.
Milena
prihodki pri študentskem klubu
Moderator: Mirko Zbačnik
Zdravo!
Sicer sem začetnik na tem področju, pa vseeno...
Ni mi jasno ali gre za zavezanca za DDV ali za zavezanca za davek od dohodka pravnih oseb - to so vsa društva (ali klubi ali združenja ali družine ali ....).
Če gre za DDV, je meja res znesek 5 mio prihodkov, v katerem pa ni zajeta članarina (če člani zanjo ne prejemajo kakšnih protiuslug), donacije ter obresti. Takšna je bila pred kratkim ugotovitev DURS-a, ko so imeli naše društvo v delu
.
Sem pa pred kratkim izvedela, da so tudi ti kriteriji na različnih davčnih upravah različni -
.
Ima še kdo kaj za dodat ?
Leonida
Sicer sem začetnik na tem področju, pa vseeno...
Ni mi jasno ali gre za zavezanca za DDV ali za zavezanca za davek od dohodka pravnih oseb - to so vsa društva (ali klubi ali združenja ali družine ali ....).
Če gre za DDV, je meja res znesek 5 mio prihodkov, v katerem pa ni zajeta članarina (če člani zanjo ne prejemajo kakšnih protiuslug), donacije ter obresti. Takšna je bila pred kratkim ugotovitev DURS-a, ko so imeli naše društvo v delu
Sem pa pred kratkim izvedela, da so tudi ti kriteriji na različnih davčnih upravah različni -
Ima še kdo kaj za dodat ?
Leonida
Psi so zakon !