Ali in v kakšni meri oz. odstotku s.p., ki svojo dejavnost opravlja v svojem stanovanju, katerega polovice lastnik je sam, polovico pa žena, v stroške lahko da stroške prenove stanovanja oz. tistega dela stanovanja, v katerem opravlja dejavnost? Zanima me npr. menjava vhodnih vrat, pretežno zaradi s.p., ali mora biti račun na fizično osebo ali na s.p. (na s.p. nabrž ne more biti, ker stanovanje ni v lasti s.p.) - kam bi se račun knjižil in kakšen odstotek lahko. Enako me zanima kako je s stroškom menjave oken ter zasteklitve terase v delu stanovanja, kjer s.p. opravlja dejavnost? Ali je za knjiženje teh stroškov potreben kakšen poseben sklep?
Pa še to: tisti, ki opravljate dejavnost v stanovanju, v kakšen odstotku v strošek dajete stroške električne energije, ogrevanja,itd.?
Hvala in lep pozdrav
knjiženje stroškov adaptacije oz. vzdrževanja - nujno!
Moderator: Mirko Zbačnik
Kar se nanaša na menjavo vhodnih vrat in oken, zasteklitve balkona mislim, da si ne morete knjižiti na račun s.p. čisto nič. To je vlaganje v stavbno pohištvo, katero bi ob prenehanju opravljanja dejavnosti uporabljali še naprej kot fizična oseba. Na s.p. bi si lahko knjižili nekaj, kar je povezano z uporabo le v dejavnosti in brez tega ne bi mogli opravljati svojega dela (npr.poseben vhod s stopniščem, ki bi bil ločen od bivalnega dela in bi ob prenehanju dejavnosti te stopnice ali vhod odstranili ). To je moje mnenje, upam da boste dobili še kakšno.
Glede knjiženja sorazmerni del stroškov pa je odvisno kakšno dejavnost opravljate in koliko bi bili ti stroški manjši, če dejavnosti ne bi opravljali, kako je velik ta prostor, kjer opravljate dejavnost ..... S.p. si običajno knjižijo sorazmerni del elektrike, odvoza smeti, kurjave,telefona - od teh zneskov si ne smete odbiti DDV.
Za knjiženje teh stroškov sprejmete ustrezen sklep, v katerem navedete % za vsak strošek posebej, datum od kadaj sklep velja.
Glede knjiženja sorazmerni del stroškov pa je odvisno kakšno dejavnost opravljate in koliko bi bili ti stroški manjši, če dejavnosti ne bi opravljali, kako je velik ta prostor, kjer opravljate dejavnost ..... S.p. si običajno knjižijo sorazmerni del elektrike, odvoza smeti, kurjave,telefona - od teh zneskov si ne smete odbiti DDV.
Za knjiženje teh stroškov sprejmete ustrezen sklep, v katerem navedete % za vsak strošek posebej, datum od kadaj sklep velja.